ЗАПОЧНА ПОЧИСТВАНЕ НА ГРОБИЩНИТЕ ПАРКОВЕ В ОБЩИНА ТРЯВНА

май 5, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Днес служители на Община Трявна започнаха пролетно почистване на централния гробищен парк в града. Припомняме, че подобно цялостно почистване на гробищните паркове не е правено през последните години и подобна акция бе крайно необходима.

„Поехме инициатива за почистване на гробищните паркове, за да се изчистят натрупаните там отпадъци, да се окосят зелените площи, да се изсече излишна храстова и дървесна растителност. Днес голяма част от изброените неща са свършени на централните гробища в Трявна, за което благодаря на общинските служители, които не спряха да работят през целия ден!“ коментира кметът на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева и допълни, че почистващите и поддържащи дейности в централния гробищен парк ще продължат и през следващата седмица.

Освен почистване, служители на Община Трявна днес успяха да окосят и зелените площи в района на единствения у нас Музей на иконата, както и тези в Етнографския комплекс в града. Почистени също така са шадраваните в парковата алея и е поставена нова детска пързалка на мястото на старата, която бе увредена и негодна за игра.