ЗАПОЧВА КАМПАНИЯ ЗА СЪБИРАНЕ НА СТАРИ ЕЛЕКТРОУРЕДИ В ОБЩИНА ТРЯВНА

септември 1, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

От днес, 1 септември, до 30 септември започва есенна кампания за събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване. Гражданите могат да предават още негодни батерии и акумулатори. Инициативата е традиционна и се организира от Община Трявна съвместно с „Елтехресурс“ АД и „Екобатерии“ АД. Целта е да се изостри и насочи вниманието на хората към разделното събиране на отпадъци и опазването на околната среда. Събират се всички електрически и електронни уреди, които са излезли от употреба като електрически печки, перални, хладилници, телевизори, компютри, монитори, климатици и др.,

Есенната кампания важи за територията на населените места в Община Трявна и уредите ще бъдат извозени от домовете на хората напълно безплатно след предварително подаване на заявка на телефон: 0677/ 6 24 96 или на място в сградата на общинска администрация, стая 204.

Извозването на старите електроуреди от адресите ще започне след 3 октомври 2022 год. по предварително изготвен график. За целта фирмата ще се свърже с всеки гражданин, който е подал заявка до 30 септември, за уточняване на детайли и удобно време за посещение.