ЗАПОЧВА КОЛЕДНА БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАМПАНИЯ НА ОБЩИНА ТРЯВНА В ПОМОЩ НА ХОРА В НУЖДА

ноември 21, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Вдъхновени от добротата и чудесата по Коледа, Община Трявна стартира своята първа благотворителна кампания в помощ на хора в нужда „Коледен дар от сърце“. Целта на проявата е да бъдат подпомогнати колкото се може повече социално слаби семейства и хора, живеещи под прага на бедността на територията на Община Трявна с хранителни продукти от първа необходимост.

„Връщайки се към истинския смисъл на този светъл празник, към приятните емоции и добротата, която всеки един от нас носи в сърцето си, решихме тази година да поставим начало на една социална кампания с идеята, тя, да се превърне в традиция. Желанието ни е да подпомогнем възможно най-много хора в нужда, живеещи на територията на Община Трявна, които да посрещнат подобаващо Коледно-новогодишните празници и да ги зарадваме така, както ще зарадваме най-близките си хора! Жестът и вниманието, които всички ние ще им подарим е нещо безценно!“ споделя кметът на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева.

Така от днес, 21 ноември, до 19 декември включително всеки желаещ ще може да дари хранителни продукти от първа необходимост на място в сградата на Община Трявна – ул. „Ангел Кънчев“ №21, гр. Трявна, на гише „Информация“ или да се обади на тел.: 089 441 4282 – Юлияна Цанева, специалист „Връзки с обществеността“ при Община Трявна.

Приемат се пакетирани храни като олио; боб; леща; ориз; брашно; макарони; спагети; юфка; всякакви консерви – риба, месо, домати, пастет; лютеница; зеленчукови консерви; компоти; сладко; мармалад; сол; захар; всякакви видове пакетирани сладки – локум, обикновени бисквити, вафли, шоколад, зърнени закуски, бонбони; натурален сок, халва; кори за баница; всякакъв вид вакуумирани колбаси; кроасани, различни лакомства; сезонни плодове и др.

Който желае може да дари и парични средства за закупуване на същите, като за целта ще бъде поставена кутия за дарения на входа на Община Трявна в най-кратки срокове.

Благотворителната кампания „Коледен дар от сърце“ е обвързана и с благотворителен коледен базар, който ще се проведе на 19 декември 2022 год. от 10:00 ч. във фоайето на Етнографския комплекс в Трявна. В базара ще бъдат изложени коледни рисунки и картички, най-различни празнични играчки и сурвакнички, които ще бъдат предварително измайсторени от деца съвместно с екипа на Сдружение „Цветница“ на 15 декември. По време на коледната работилничка малчуганите ще имат възможността да се запознаят отблизо и с историята на празника, лично разказана от служителите на Специализирания музей за резбарско и зографско изкуство в Трявна.

Активно участие тук ще вземат и служители на Социалните услуги в общността, които също ще се включат с ръчно изработени коледни украшения. На всички тях, както и на посетителите, базарът ще предложи вкусни коледни ястия, които ще бъдат приготвени с много любов от кметските наместници в Община Трявна.

Всички събрани средства след края на кампанията ще бъдат използвани за закупуване на хранителни продукти от първа необходимост, които заедно с дарените такива ще бъдат разпределени в пакети за подпомагане на максимален брой хора в нужда за посрещане на Коледно-новогодишните празници.

Нека добротата ни обедини!