ЗАПОЧВА ПРИЕМ НА ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА КОЛЕДНИТЕ ДЪРВЕНИ КЪЩИЧКИ В ТРЯВНА

ноември 13, 2023
Автор: Юлияна Цанева

image

ПРИЕМЪТ НА ЗАЯВЛЕНИЯ ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДО 15 ДЕКЕМВРИ 2023 Г. ВКЛЮЧИТЕЛНО 

Коледните и новогодишни празници наближават, а с тях и един от най-важните акценти за тяхното отбелязване в Община Трявна – провеждането на традиционния за възрожденския ни град коледен базар. Мястото вече е познато на жители и гости – площада пред Народно читалище „Пенчо Славейков 1871“ – гр. Трявна, където са разположени и трите броя коледни дървени къщички.

В тази връзка информираме всички заинтересовани лица, че от днес, 13.11.2023 год. до 15.12.2023 год. включително, могат да подават своите заявления за наемане и ползване на дървените къщички и така да участват в провеждането на коледния базар. Бланки се попълват на място в Деловодството на Община Трявна, ул. „Ангел Кънчев“ №21, с работно време от 08:00 ч. до 12:30 ч. и от 13:30 ч. до 17:00 ч. всеки делничен ден.

В заявлението е необходимо да се посочи за какъв вид дейност ще се използва дървената къщичка, дали ще се наема общинска площ около нея и за какъв период ще продължи ползването.

Площта на една къщичка е 4 кв. м., а цените за ползване се определят съгласно Наредба за определяне и администриране на местните такси и услуги на територията на Община Трявна, чл. 19. ал. 11., които са посочени в заявлението.

Снимка: Архив, Община Трявна