ЗАПОЧВА ПРИЕМАНЕТО НА ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА КОЛЕДНИТЕ КЪЩИЧКИ ЗА БАЗАРА В ТРЯВНА

октомври 27, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Несъмнено един от най-важните акценти при отбелязването на коледните и новогодишните празници в Трявна е провеждането на традиционния за града коледен базар. Мястото вече е познато на жители и гости –  площада пред Народно читалище „Пенчо Славейков 1871“, където са разположени и трите броя дървени коледни къщички.

В тази връзка информираме всички заинтересовани лица, че от днес, 27.10.2022 год. до 02.12.2022 год. включително, могат да подават своите заявления за наемане и ползване на дървените къщички и така да участват в провеждането на коледния базар. За целта трябва да бъде попълнена бланка на място в Деловодството на Община Трявна спрямо работното време на администрацията – от 08:00 ч. до 12:30 ч. и от 13:30 ч. до 17:00 ч.

В заявлението е необходимо да се посочи за какъв вид дейност ще се използва дървената къщичка, дали ще се наема общинска площ около нея и за какъв период ще продължи ползването.

Площта на една къщичка е 4 кв. м., а цените за ползване се определят съгласно Наредба за определяне и администриране на местните такси и услуги на територията на Община Трявна, чл. 19. ал. 11., които са посочени в заявлението.