ЗИМНА ОБСТАНОВКА В ОБЩИНА ТРЯВНА 12.01.2021 Г.

януари 12, 2021
Автор: Юлияна Цанева

image

9:00 ч.

Продължава обилният снеговалеж на територията на община Трявна. В момента всички снегопочистващи машини са в движение.

За почистването на републиканската пътна мрежа отговаря Агенция „Пътна инфраструктура“, респективно Областно пътно управление – Габрово, Пътен кантон Трявна. Към момента са почистени и проходими при зимни условия всички пътища от републиканската пътна мрежа на територията на община Трявна.

Снегопочистващите екипи от консорциум ДЗЗД “Зимно поддържане Трявна 20/21; 21/22″ работят по почистване на общинска пътна мрежа в централна градска част, след което се продължава към високите квартали. Припомняме, че почистването и опесъчаването на общинската пътна мрежа се осъществява съгласно установен график. Приоритетно се обработват централна градска част, високи квартали, района на болничните заведения, автогари, жп гари и спирки, а след това обикновено на втория ден от снеговалежа, снегопочистващата техника се насочва към кметствата и най-отдалечените точки в общината.

Сигнали за непочистени участъци могат да се подават от граждани и фирми, освен на националния спешен телефон 112, и денонощно на дежурен телефон в Общината – 0677 6 24 94 (дежурни по Общински съвет за сигурност) и в рамките на работното време на телефон 0677 6 24 96 – телефон за информация в Община Трявна. Телефонът на главен специалист „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Община Трявна Михаил Минчев е 0898 645 112.

На приетите сигнали се реагира възможно най-бързо.