ЕВЕЛИН КОЕВ ОТ ТРЯВНА БЕ ИЗБРАН ЗА ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ НА СДРУЖЕНИЕ „ДУЗЛАЖ“

април 17, 2024
Автор: Юлияна Цанева

image

ГЕНЕРАЛНАТА СРЕЩА СЕ ПРОВЕДЕ В ГРАД ШЕРБОРН, ВЕЛИКОБРИТАНИЯ И БЕ УВАЖЕНА ОТ КМЕТА НА ОБЩИНА ТРЯВНА Г-Н ДЕНЧО МИНЕВ 

От 10 до 14 април 2024 г. в град Шерборн, Великобритания се проведе 48-мата Генерална среща на сдружение „Дузлаж“, което обединява дейността на малки общини от страни в Европейския съюз. Припомняме, че България се представлява от Община Трявна, която е единствен член на сдружението за страната.

По време на срещата се проведоха изборите за нов Управителен съвет на организацията, като с радост съобщаваме, че г-н Евелин Коев от гр. Трявна бе избран за вицепрезидент на Сдружение „Дузлаж“. Той ще заема престижния пост през следващите три години заедно с колегите си – Торстен Волезер от гр. Юденбург, Австрия и Мария Роко от гр. Ровин, Хърватия, които също бяха избрани за вицепрезиденти на сдружението. Силният лидерски екип ще бъде ръководен от новоизбрания президент – Шейн Смит от гр. Бундоран, Република Ирландия.

Генералната среща бе уважена лично от кметът на Община Трявна г-н Денчо Минев, който отправи своите поздравления към тревненския вицепрезидент на сдружението.

„Впечатляващият резултат на Евелин – 22 от 28 гласа е доказателство за засилената активност на Трявна и нарастващото признание в рамките на общността на организацията през последните осем години. Всички ние вярваме, че този нов за „Дузлаж“ международен лидерски екип ще продължи да осигурява на младите хора в Трявна още много възможности за международни обмени и трупане на лидерски опит!“, изказа своите добри впечатления кметът на Община Трявна.

Участие в срещата взеха още учениците Лара Илязова и Цветомир Петров от СУ „Петко Р. Славейков“ – гр. Трявна, както и училищния логопед Иления Йовчева. На тема „Благополучие чрез природа и музика“, събитието предложи разнообразна културна програма към всички гости, участници в срещата.

Г-н Евелин Коев е икономист по образование. До ноември 2018 г. работи в Община Трявна като „специалист МДТ“ , през което време успява да реализира и множество проекти, обмени и работни срещи, свързани със сдружение „Дузлаж“. Към настоящия момент Евелин Коев продължава да работи за просперитета на града ни.

Днес с подобна ръководна позиция в сдружението се засилват още повече възможностите за възрожденския ни град – да бъде активен в осъществяването на образователния, туристическия, културен и младежки обмен. Особено силна става позицията на Община Трявна и при съвместното разработване и кандидатстване по проекти, финансирани от различни програми на Европейския съюз.

Не на последно място, припомняме, че през 2016 година гр. Трявна бе домакин на 41-та Генералната среща, по време на която също бе проведен избор на управителен съвет на сдружението. Оттогава досега ръководството не е било сменяно.

*Дузлаж“ е сдружение на побратимени градове – по един от всяка държава членка на Европейския съюз, като град Трявна е българският град – член на сдружението. Основно изискване към градовете членове на сдружението е те да бъдат с население от 5 до 50 000 души и с много добре развита образователна система, богато културно-историческо наследство и забележителности, какъвто е и град Трявна.

Община Трявна също изказва своите поздравления към г-н Евелин Коев за постигнатото високо отличие и му пожелава още много бъдещи лични и професионални успехи!