„ФЕСТИВАЛНО В КВАРТАЛА“ ЗАБАВЛЯВА МАЛКИ И ГОЛЕМИ В ТРЯВНА

октомври 10, 2023
Автор: Юлияна Цанева

image

КУЛТУРНИЯТ ПРОЕКТ СЕ ИЗПЪЛНЯВА ОТ ОБЩИНА ГАБРОВО И ПРЕДСТАВИ СВОЯТА ДЕЙНОСТ С ГОСТУВАНЕ ВЪВ ВЪЗРОЖДЕНСКА ТРЯВНА 

През изминалия ден „ФестивалНо в Квартала“ забавлява малки и големи във възрожденска Трявна. Културният проект, който се изпълнява от Община Габрово, предложи на жители и гости на града серия от събития, които превърнаха площада пред НЧ „Пенчо Славейков 1871“ в сцена на музика, танци и творчески работилнички.

Начало на фестивала постави постановката „Хитър Петър“ с участието на талантливите актьори от Куклен театър – Русе, които разсмяха от сърце както най-малките, така и най-големите.

Дейностите на площада продължиха с рисуване и апликация, които развихриха въображението на децата от SOS Детско селище – гр. Трявна.

А за още по-доброто настроение на всички присъстващи се погрижиха музикантите от „Оркестър Габрово“, с които публиката пя и танцува заедно.

„ФестивалНО в квартала“ продължава своето турне на 14 октомври в Община Севлиево, на 21 октомври в Община Априлци и на 8 ноември в село Яворец.

Община Трявна благодари за гостуването на културния фестивал в града и пожелава успех в реализирането на цялостната концепция за активиране на градските квартали със средствата на изкуството.

Снимки: Община Габрово