КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ТРЯВНА УВАЖИ ВЕЛИКДЕНСКИЯ КОНЦЕРТ, ПОСВЕТЕН НА 100-ГОДИШНИНАТА ОТ РОЖДЕНИЕТО НА МАЕСТРО ДОЧО ДОЧЕВ

април 20, 2023
Автор: Юлияна Цанева

image

ТЪРЖЕСТВЕНИЯТ КОНЦЕРТ ИЗПЪЛНИ МНОГОФУНКЦИОНАЛНА ЗАЛА „ДРЪЗНОВЕНИЕ“ И ЗАРАДВА ПРИСЪСТВАЩИТЕ С ЛЮБИМИ БЪЛГАРСКИ И ЧУЖДЕСТРАННИ ИЗПЪЛНЕНИЯ 

На 19 април 2023 год. в Многофункционална зала „Дръзновение“ в Трявна се проведе великденски концерт, посветен на 100-годишнината от рождението на маестро Дочо Дочев – първи директор на Музикалната школа към НЧ „Пенчо Славейков 1871“- Трявна и почетен гражданин на гр. Трявна.

Събитието, организирано от читалището в града, изпълни местната зала с десетки жители, родители, бивши и настоящи възпитаници на музикалната школа. Тържественият концерт бе уважен и от кметът на Община Трявна, който поздрави изпълнителите за прекрасната музикална програма и за трудът, който са положили заедно със своите ръководители.

С „Христос Воскресе!“ г-жа Силвия Кръстева пожела на всички присъстващи да бъдат здрави, да има топлина и любов в сърцата им и да не спират да помагат на ближните си. В знак на благодарност кметът на Община Трявна поднесе голяма кошница с цветя на музикалните състави, изпълнителите и техните ръководители и още веднъж ги поздрави за прекрасните емоции, с които изпълниха сърцата на публиката.

А сърцата на присъстващите докоснаха музикалните изпълнения на Камерен хор „Еуфоника“ с ръководител Виолета Сиракова, Вокална група „Бърборани“ с ръководител Мая Рачева, Григор Николов, Траян Василев, Софрони Минков и ученици от ШИ „Янко Мустаков“ към НЧ „Пенчо Славейков 1871“ – Трявна.

Гостите имаха възможността да чуят песни като „Can’t help falling in love“ на Елвис Пресли и „Светът е за двама“ на Орлин Горанов, блестящо изпълнени от даровития Григор Николов, както и световноизвестни музикални произведения на пиано и китара в изпълнение на ученици от ШИ „Янко Мустаков“.

Тържественият великденски концерт, посветен на 100-годишнината от рождението на маестро Дочо Дочев, завърши с общо изпълнение на небезивестната песен „Алелуя“ от всички участници с пожелание за мир и благоденствие!