ОБЩИНА ТРЯВНА ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ПОМОЩНИК-ГОТВАЧ В СОЦИАЛНАТА КУХНЯ В ТРЯВНА

ноември 11, 2024
Автор: Юлияна Цанева

image

Община Трявна търси да назначи човек на длъжността помощник-готвач в Социалното предприятие за социални услуги в града.

ЦЕЛ НА ДЛЪЖНОСТТА:

Участва в производството на готварската продукция. Спазва изискванията за количеството и качеството на вложените продукти и подправки. Следи за работата на кухненските съоръжения и състоянието на посудата. Поддържа изискваната производствена хигиена на работното място и общите помещения съгласно санитарните изисквания.

ОБЛАСТИ НА ДЕЙНОСТ: 

  1. Участва в производството на готварска продукция. Подпомага дейността на главния готвач.
  2. Спазва утвърдената технология и рецепти при производство на готварската продукция, количеството и качеството на влаганите продукти.

ОСНОВНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ:

  1. Извършва подготовката на продуктите, предназначени за приготвяне на отделните ястия.
  2. Почиства и нарязва зеленчуци, размразява месо и риба и извършва първична обработка на субпродукти.
  3. Спазва санитарно хигиенните изисквания към технологията на приготвяне и предлагане на кулинарната продукция  цел предотвратяване на хранителни заболявания сред консуматорите.
  4. Поддържа високо ниво на лична хигиена и хигиена в поверените им производствени помещения и хладилни съоръжения.
  5. Участва при разсипване на храната за потребителите.
  6. При необходимост разнася храната по адреси на потребителите.
  7. Извършва хигиенни операции по поддържане на работното място и другите помещения в сградата на социалното предприятие за обществено хранене.
  8. Измива и дезинфекцира съдовете от кухнята и социалния патронаж.
  9. При необходимост да изпълнява и други задачи, възложени във връзка с изпълнението на работата.
  10. Спазва всички задължения при изпълнение на възложената му работа, съгласно чл. 126 от Кодекса на труда.

ВЪЗЛАГАНЕ, ПЛАНИРАНЕ И ОТЧИТАНЕ НА РАБОТАТА: 

  1. Задачи за изпълнение се възлагат от кмета на Община Трявна, управителя на Социалното предприятия и главния готвач. Планира самостоятелно дейността си в обема на преките си задължения съгласно изискуемите срокове при спазване на действащото законодателство. За своята работа се отчита пред длъжностните лица под чието подчинение се намира.

ОТГОВОРНОСТИ, СВЪРЗАНИ С ОРГАНИЗАЦИЯТА НА РАБОТАТА
ВЗИМАНЕ НА РЕШЕНИЯ

  1. Взема решения, свързани с пряката му работа.
  2. Самостоятелно взети решения, в рамките на нивото на компетентност, чието изпълнение се съгласува с прекия ръководител.

КОНТАКТИ С: 

  1. Управител на Социалното предприятие за социални услуги.
  2. Работещите в кухнята.
  3. Потребители на социалната услуга.

ИЗИСКВАНИЯ ЗА ЗАЕМАНЕ НА ДЛЪЖНОСТТА: 

  1. Образователна степен: основно
  2. Професионална област: не е приложимо
  3. Професионален опит: препоръчителен

УМЕНИЯ: 

  1. Способност за самостоятелна работа и работа в екип, умение за разпределяне на дейностите, съобразно компетенциите и възможностите на потребителите на социални услуги.
  2. Организираност, комуникативност, инициативност.

КОМПЕТЕНТНОСТИ:

Да познава и прилага:

  1. Вътрешните инструкции, свързани с технологията на готварското производство.
  2. Хигиенно-санитарните изисквания за производство на готварска продукция.
  3. Нормативни изисквания за охрана и противопожарна безопасност при работа в кухня.

Повече информация може да получите на място в Социалното предприятие за социални услуги, намиращо се на ул. „Бенковска“ № 31 в Трявна. Управител: г-жа Кристина Накева.