ОТЛИЧИХА ПОБЕДИТЕЛИТЕ В КОНКУРСА ЗА НАЙ-КРАСИВА ВЪНШНА КОЛЕДНА УКРАСА „ПРИКАЗНА КОЛЕДА В ТРЯВНА“

февруари 7, 2024
Автор: Юлияна Цанева

image

ПОЧЕТНИТЕ ГРАМОТИ И ПАРИЧНИТЕ НАГРАДИ БЯХА ВРЪЧЕНИ ОТ КМЕТА НА ОБЩИНА ТРЯВНА Г-Н ДЕНЧО МИНЕВ 

„Приказна Коледа в Трявна“ отличи своите най-добри участници за 2023 година. В последното издание на конкурса за най-красива външна коледна украса се включиха общо 12 жители на Община Трявна в обявените две категории – „Жилищни сгради“ и „Обществени сгради“. В началото на тази седмица кметът на Община Трявна връчи почетни грамоти и парични награди на най-добрите сред тях.

„Искам да Ви благодаря за участието Ви в тазгодишния конкурс за най-красива външна коледна украса и да Ви поздравя, че с Вашия ентусиазъм и нюх към красивото и приказното допринасяте още повече за коледния дух по празниците в Трявна и Плачковци. Вашата украса изключително добре допълва тази, която разполагаме по Централната градска част, а тази година и по старинната улица и градът ни наистина се превръща в едно вълшебно място“, сподели по време на награждаването кметът на Община Трявна г-н Денчо Минев.

Поздравления към всички участници отправиха още заместник-кметът на Община Трявна и директорът на Дирекция „Териториално и селищно устройство“ към Община Трявна, които също подчертаха, че надграждане в украсата има и старанието на участниците наистина се забелязва.

В категория „Обществени сгради“ бяха отличени всички включили се в лицето на ДГ „Светлина“ – гр. Трявна, ДГ „Калина“ – гр. Трявна и Плувен басейн „Sky Pool & Bar“ – гр. Плачковци, който за първа година взема участие в общинския конкурс.

В категория „Жилищни сгради“ бяха раздадени общо четири награди – две трети места, едно второ и едно първо.

  1. Станимир Станчев – I място
  2. Енчо Нинов – II място
  3. Огнян Аладжов и Александрина Илиева – III място
  4. Светлана и Константин Кънчеви –  III място

Всички присъстващи споделиха, че за поредна година украсяват и външно своите домове и обществени сгради, като за тях най-голямата награда остава радостта на децата, които всеки път се спират запленени от блясъка на коледните светлини.

Ето и останалите участници в конкурса „Приказна Коледа в Трявна“ 2023: 

  • Калина Баракова
  • Митко Пометков
  • Пламен Ковачев
  • Цвета Чифликова

Още веднъж благодарим на всички за инициативата и за прекрасните коледни украси, с които допринесоха за празничния дух на Трявна и Плачковци в края на миналата година.