ПЪСТРА ПРОГРАМА ЗА 1 ЮНИ В ТРЯВНА

май 28, 2024
Автор: Юлияна Цанева

image

ЗАПОВЯДАЙТЕ НА КРОС ОКОЛО ОБЩИНАТА, ТВОРЧЕСКИ АТЕЛИЕТА НА ОТКРИТО И ТРАДИЦИОННИЯ ТРАБАНТ ФЕСТ 2024 

Първи юни – Деня на детето несъмнено е един от най-обичаните, цветни и пъстри празници, посветен на най-малките. А и не само. Тази година Община Трявна ще зарадва както децата, така и техните родители с богата подготвена програма, която ще превърне празника във вълшебство.

Първи по рода си „Крос около общината“ ще постави начало на тазгодишните празненства във възрожденския град. Часът на старта е 09:30 ч., а мястото – Туристически информационен център – Трявна. Инициатори на съпътстващото събитие са представителите на Спортен клуб по лека атлетика „ХАММЕР-ХВ-ТРЯВНА“ и Баскетболен клуб „Зограф“ Трявна, които с подкрепата на Община Трявна ще привлекат деца от детски градини и ученици от 1 до 4 клас на масов крос в центъра на града. Маршрутът, който малчуганите трябва да изминат е от Туристическия информационен център покрай Районно управление – Трявна, паркинг на Община Трявна, улица „Ангел Кънчев“ /хотел „Фамилия“/ и да финишират отново пред Туристическия център. Веднага след това започва и награждаване с връчване на грамоти и плодове на всички участвали малки големи спортисти.

В 10:30 ч. на площада пред НЧ „Пенчо Славейков 1871“ започват и организираните от Община Трявна творчески ателиета на открито. „Празнични докосвания в цвят и коприна“ ще предложат на децата арт занимания, като рисуване върху керамика, стъкло и графична техника. Паралелно с тях ще се провеждат две забавни игри, придружени от детска дискотека. Празникът ще завърши с вкусна торта и почерпка за всички.

Като част от програмата за 1 юни в Трявна е и традиционния вече за града „Трабант фест“ 2024. Тази година в сърцето на възрожденския град се очаква да пристигнат близо 60 соцвозила от близо и далеч, които отново ще привлекат десетки любители на старата, но неостаряваща, немска марка. Събитието ще завърши с връчване на две призови награди – „Купата на кмета“ от кмета на Община Трявна г-н Денчо Минев и кмета на Кметство Плачковци г-н Борислав Борисов, след като огледат и си харесат ретро автомобили.

Очакваме Ви! Заповядайте!