ПЪТИЩАТА В ОБЩИНА ТРЯВНА СА ПРОХОДИМИ ПРИ ЗИМНИ УСЛОВИЯ

февруари 28, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Пътищата от общинската пътна мрежа на територията на Община Трявна са проходими при зимни условия, като почистването и опесъчаването на заснежените участъци продължава. За това информира главен специалист „Пожарна безопасност и защита на населението“ към Община Трявна Михаил Минчев. За цялата област Габрово е обявен жълт код за силен вятър и обилен снеговалеж. На места снежната покривка достига до 10 – 12 см., но няма данни за навявания, затрупвания, закъсали автомобили, бедстващи хора и животни.

Още в ранните часове на деня, влошеното време предизвика редица аварии в електроснабдяването в населените места в Община Трявна. Установени са прекъсвания в частен имот, в с. Азмани и в Кметство Плачковци.

„При Дежурния по Общински съвет за сигурност, тази сутрин, е постъпил сигнал за паднал електрически стълб, ниско напрежение, в частен имот, който е предизвикал съответно тази авария. Имаме уверението на Енерго-про Варна, че екипите продължават дейностите по отстраняване на проблемите с електрозахранването и в. Азманите. Електричеството в Кметство Плачковци вече е възстановено!“ коментира гл. специалист „ПБЗН“ Михаил Минчев.

Тази сутрин е постъпил сигнал и за непочистен участък по републиканската пътна мрежа III-609 Трявна – Царева Ливада, за което своевременно е информиран Дежурния към „Пътен Кантон“ – Трявна, респективно Областно пътно управление. Продължава почистването от сняг и опесъчаването на общинската пътна мрежа от ДЗЗД „Зимно поддържане“ – Трявна. Приоритетно се обработват Централните градски части, високите квартали, подходи към детски и учебни заведения, болници, автобусни спирки, ЖП гари, кметствата на общината.

Община Трявна поддържа непрекъсната връзка с ОПУ – „Пътен Кантон“ – Трявна и съдейства при поддържането на РПМ, в частност път III.552 и III-609, като пренасочва своевременно постъпили сигнали от граждани за неразринати или проблемни пътни участъци. Поради продължаващият обилен снеговалеж в региона и намалената видимост, призоваваме водачите да се движат бавно и с повишено внимание, съобразявайки се със зимната пътна обстановка и метеорологичните условия.