ПОЗДРАВЛЕНИЕ НА КМЕТА НА ОБЩИНА ТРЯВНА ПО СЛУЧАЙ ПРАЗНИКА НА НЧ „ПЕНЧО СЛАВЕЙКОВ 1871“ – ГР. ТРЯВНА

декември 6, 2023
Автор: Юлияна Цанева

image

УВАЖАЕМИ Г-Н СИРАКОВ,
УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

За мен е изключителна чест и привилегия да Ви поздравя по повод 152 години от основаването на Народно читалище „Пенчо Славейков 1871“ – гр. Трявна, превърнало се във Ваш втори дом на културно средище и развитие! Повече от век и половина по-късно, неслучайно днес подчертавам думата развитие, защото тя открай време е свързана с историята на тревненското читалище! През годините то носи имената „Трудолюбие“, Обща библиотека „Познай себе си“, Дружество „Братство“, „Развитие“, „Напредък“ и в наши дни Вашата дейност е повече от показателна, че ревностно следвате тази директива и средището достига изключителни висоти със своите просветни и културни изяви!

Като човек, играл в театрални постановки, носител на награди за най-добра мъжка роля и свързан до живот с читалищната дейност на нашата местна общественост, днес аз Ви пожелавам да бъдете преди всичко здрави и да продължавате с приноса си за прославата на нашия хубав възрожденски край! Защото хората обичат различните форми на изкуство и не са безразлични към всичко онова, което представяте на сцена! Това е и най-голямата оценка за Вашия труд!

Използвам възможността да Ви благодаря и от цялото си сърце да Ви пожелая весело посрещане на предстоящите Коледно-новогодишни празници, удовлетвореност в работата и още много нови творчески завоевания.

На добър час и честит празник!

С уважение, 

ДЕНЧО МИНЕВ
Кмет на Община Трявна