„ПРИКАЗКА ЗА ДОБРИНАТА“ ЧЕТЕ КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ТРЯВНА НА ДЕЦАТА ОТ ДГ „СВЕТЛИНА“-ГР. ТРЯВНА

ноември 17, 2023
Автор: Юлияна Цанева

image

Г-Н ДЕНЧО МИНЕВ ПОСЕТИ ДГ „СВЕТЛИНА“ – ГР. ТРЯВНА ПО ПОКАНА НА ДИРЕКТОРА НА ДЕТСКОТО ЗАВЕДЕНИЕ И ПРОЧЕТЕ ЕДНА ОТ ЛЮБИМИТЕ СИ ПРИКАЗКИ ПО ПОВОД ДНЕШНИЯ ДЕН НА ЧЕТЕНЕТО 

По случай отбелязването на първия у нас Ден на четенето – 17 ноември, кметът на Община Трявна посети ДГ „Светлина“ – гр. Трявна, от чието ръководство получи специална покана да уважи днешния празник. Г-н Денчо Минев бе поздравен лично от директора на детската градина г-жа Весислава Александрова, която му пожела най-вече здраве и много бъдещи успехи през следващите му години на управление.

Кметът на Община Трявна зарадва десетките малчугани от различните възрастови групи на ДГ „Светлина“ – гр. Трявна с една от любимите си приказки – тази за Добрината на Иван Мишев и с усмивка им сподели как е прекарвал дните си като дете и като възпитаник именно на това детско заведение преди време.

„Добрината това е, което за другите направиш без те да знаят дори. Не броиш на пръсти услугите, не чакаш за всичко да платят с пари. Добрина е когато на съвсем непознат помогнеш в нужда или с дума добра. Дадеш от сърцето и той стане ти брат, ето това е истинската Добрина. Когато усмивка подариш ти на друг или в нужда протегнеш ръка, Добрината тогава и в големия студ стопля изстиналата в мъка душа“, прочете пред децата г-н Денчо Минев и със своя артистизъм ги въвлече в приказката и нейния истинския смисъл. Този на Добрината. Желаещите застанаха редом до него и по свой начин описаха как си я представят те.

В знак на благодарност възпитаниците на ДГ „Светлина“ – гр. Трявна изпълниха химна на своето детско заведение и от своя страна също зарадваха новия кмет на Община Трявна.

По случай своето първо официално посещение като ръководител на местната власт, г-н Денчо Минев получи прекрасен подарък от ръководството и екипа на детската градина – колаж с негови снимки като възпитаник на ДГ „Светлина“ – гр. Трявна, израстване и професионално развитие във времето.

Днес кметът на Община Трявна официално стана и Посланик на Доброто като се включи в допълнителната инициатива на детската градина – Маратон на добротата 2023 и остави своето ръкописно послание в изработената на място Кутия за Добрини.