С ВРЪЧВАНЕ НА ПОЧЕТНА СТАТУЕТКА И ПАРИЧНА НАГРАДА КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ТРЯВНА ОФИЦИАЛНО ЗАКРИ „TRYAVNA ART FESTIVAL“ 2023

август 7, 2023
Автор: Юлияна Цанева

image

Г-ЖА СИЛВИЯ КРЪСТЕВА ОФИЦИАЛНО НАГРАДИ МЛАДАТА ЦИГУЛАРКА КАТЕРИНА МИХАЙЛОВА С КРИСТАЛНА СТАТУЕТКА ГРАН ПРИ И ПАРИЧНА НАГРАДА ПО ВРЕМЕ НА ЗАКЛЮЧИТЕЛНИЯ КОНЦЕРТ НА „TRYAVNA ART FESTIVAL“ 2023

Със заключителен концерт и награждаване на лауреатите от пети Международен музикален конкурс за изпълнители в рамките на „Tryavna Art Festival“ 2023 през изминалия ден, 06 август 2023 год., официално завърши тазгодишното издание на единствения по рода си в Трявна класически фестивал, който за пореден път събра на една сцена световноизвестни имена от цял свят. Кметът на Община Трявна получи честта да връчи престижната кристална статуетка Гран При и парична награда от 500 лв. на младата и талантлива цигуларка Катерина Михайлова и да отправи своите поздравления по случай успешното провеждане на седмото поред издание на „Tryavna Art Festival“ 2023.

Тази година в петия Международен музикален конкурс за изпълнители в рамките на „Tryavna Art Festival“ 2023 се включиха общо 129 талантливи участници от шест държави, които показаха своите виртуозни умения онлайн и в присъствена форма по време на фестивала. Освен престижната статуетка и парична награда бяха раздадени още десетки отличия от главните организатори на събитието – цигуларят Димитър Малакчиев и пианистката Сирма Величкова, както и от членовете на авторитетното оценяващо жури.

„За поредна година нивото на конкурсът беше високо и журито присъди много отличия. Тридесет и три от тях показаха част от изпълненията си на арфа, цигулка, пиано, флейта, обой и кларинет и заплениха тревненската публика с таланта си. Програмата беше изключително разнообразна и сме изключително щастливи, че успяхме и тази година да зарадваме любителите на класическата и джаз музика с това, което ни е най на сърце.“, споделят организаторите на „Tryavna Art Festival“ 2023.

Припомняме, че „Tryavna Art Festival“ 2023 се проведе от 31 юли до 06 август 2023 год. в салона на НЧ „Пенчо Славейков 1871“ – гр. Трявна и в рамките на една седмица предложи на жители и гости на града палитра от класически и джаз концерти, изложба на Димитър Войнов в галерия „Арт-М“, кинопрожекция на българската комедия „Голата истина за група жигули“, както и заключителни концерти на майсторските класове от Международната лятна академия 2023.

На сцената своя пленителен музикален талант показаха познати имена като Томислав Байнов, Левент Ивов, Деворина Гамалова, Ризови и приятели, Валентин Геров и още много др. Сред най-големите атракции и изненади в Трявна, тази година, бе концертът на Трио Владигерови, които представиха своя албум „Веселите Владигерови“ и докоснаха публиката с джаз и класически изпълнения от времето на Панчо Владигеров до наши дни.

Единственият по рода си класически фестивал в Трявна се провежда под патронажа на кмета на Община Трявна и с финансовата подкрепа на местната власт и редица спонсори.

Кметът на Община Трявна още веднъж поздравява и благодари на главните организатори за успешното провеждане на тазгодишното издание на „Tryavna Art Festival“ 2023 и пожелава на всички тях много здраве и неспиращо виртуозно музикално вдъхновение.

Фотограф: Димитър Сотиров