СЛЕД СЪДЕЙСТВИЕ НА ОБЩИНА ТРЯВНА И ВИК ТРЯВНА: ПОЧИСТЕНИ СА ОТВОДНИТЕЛНИТЕ ШАХТИ В КВ. ДИМИЕВ ХАН В ТРЯВНА

декември 7, 2023
Автор: Юлияна Цанева

image

МЕРКИТЕ БЯХА ПРЕДПРИЕТИ ВЕДНАГА ОТ РЪКОВОДСТВОТО НА ОБЩИНА ТРЯВНА, КОИТО ИЗВЪРШИХА НЕЗАБАВНА ПРОВЕРКА НА МЯСТО СЪВМЕСТНО С НАЧАЛНИКА НА ВИК-ТРЯВНА 

Рано тази сутрин всички затлачени канализационни шахти в кв. Димиев хан в Трявна бяха почистени и отпушени за оттичане на водата в жилищния квартал. Резултатът идва след подаден сигнал и незабавната намеса от страна на ръководството на Община Трявна и ВиК – Трявна. Проверката бе извършена на място лично от кметът и заместник-кметът на Община Трявна и общинският съветник в ОбС Трявна г-жа Мария Пенева, непосредствено след встъпването им в длъжност. Съвместно с началника на район Трявна към „ВиК“ – Габрово, местните ръководители действително установиха, че шахтите са запушени и водата не може да се оттича.

След направеното почистване днес стана ясно, че отводнителните канали са затлачени с най-различни неразградими битови отпадъци, дрехи и санитарни материали, изхвърляни регулярно във времето от недобросъвестни граждани, които са довели и до проблема с наводняването при по-обилен дъжд, снеготопене и пр.

В тази връзка, Община Трявна апелира гражданите да бъдат отговорни към опазването на околната среда, да използват регламентираните места за изхвърляне на своите отпадъци и по този начин също да допринасят за чистотата на кварталите, в които живеят!

Снимки: Мария Пенева