ТРЯВНА СЕ ВКЛЮЧВА В ОТБЕЛЯЗВАНЕТО НА ДЕСЕТОТО ЮБИЛЕЙНО ИЗДАНИЕ НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ЙОГАТА

юни 10, 2024
Автор: Юлияна Цанева

image

На 21 юни 2024 г. /петък/ светът ще отбележи Международния ден на йогата. Решението идва по препоръка на Министър-председателят на Индия през 2014 г., която се приема единодушно на Общото събрание на ООН. Така, десет години по-късно, юбилейното издание ще бъде отбелязано с различни прояви, свързани с физическото, умственото и духовното здраве на човека.

Трявна също ще бъде част от световната инициатива, като йога практиките ще започнат на 21 юни от 18:00 ч. в йога студио „Ананда“ с водещ Даниела Вълчева. Входът е свободен за всички желаещи, а мястото е на спортен комплекс „Ангел Кънчев“ в града.

Събитието продължава и през съботния ден – 22 юни 2024 г. от 10:00 ч. на изкуственото игрище на спортния комплекс. Участниците в йога заниманията задължително трябва да носят своите постелки, припомнят организаторите.

По инициатива на Посланика на Индия в България през 2015 г. е създаден организационен комитет за честване на МДЙ, в който участват представителите на най-големите школи и йога организации в страната. Вече десета година МДЙ се чества организирано и споделено в София и над 40 други градове и села в България.