ЗАПОЧНА БЕЗПЛАТНАТА КАСТРАЦИОННА КАМПАНИЯ НА ФОНДАЦИЯ „ЧЕТИРИ ЛАПИ“ И ОБЩИНА ТРЯВНА

септември 12, 2023
Автор: Юлияна Цанева

image

КАСТРАЦИОННАТА КАМПАНИЯ СЕ ИЗВЪРШВА В РАЙОНА НА КООПЕРАТИВНИЯ ПАЗАР В ТРЯВНА И Е НАСОЧЕНА ЗА НАМАЛЯВАНЕ ПОПУЛАЦИЯТА НА БЕЗДОМНИ ЖИВОТНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНАТА 

Безплатната кастрационна кампания за намаляване популацията на бездомни кучета и котки на територията на Община Трявна вече започна. Дейностите се извършват в района на Кооперативния пазар в Трявна и ще продължат до 15 септември 2023 год., /петък/ включително, всеки делничен ден от 09:30 ч. до 17:00 ч. Кастрациите се извършват на място с осигурена за целта мобилна клиника на „Четири лапи“, която се обслужва от всеотдайния екип на Фондацията.

Припомняме, че кампанията е част от проекта за Обществена ангажираност, осъществяван съвместно между Община Трявна и Фондация „Четири лапи“. Проектът цели разработването на хуманен, ефективен и устойчив план за действие за управление на популацията на безстопанствените кучета и котки на територията на общината.

„В рамките на кампанията бездомните животни ще бъдат кастрирани, обезпаразитявани, ваксинирани срещу бяс и трайно маркирани, след което ще бъдат връщани по местата, от които са взети, съгласно изискванията на Закона за защита на животните. На всички кучета ще бъде поставена ушна марка, както и микрочип, с който те ще бъдат въведени в Интегрираната информационна система на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).“, информират от Фондацията и подчертават, че вече е изготвен списък с районите в Централните градски части и жилищните квартали в Трявна и Плачковци за включване в кампанията по кастрация на бездомни кучета.

Кастрационната кампания ще обхване също така и дворните кучета и котки, които се отглеждат от жители на общината в затруднено финансово състояние. Стопаните, които отговарят на тези условия и искат домашният им любимец да бъде кастриран, могат да запишат час на тел.: 067 762 496 – гише „Информация“, Община Трявна или на място в мобилната клиника на фондация „Четири лапи“ в района на Кооперативния пазар в Трявна.

Очакваме Ви!