ЗАПОВЯДАЙТЕ НА ТРАДИЦИОННИЯ ФОЛКЛОРЕН СЪБОР „КАПИТАН ДЯДО НИКОЛА“ 2023

август 22, 2023
Автор: Юлияна Цанева

image

ЕДИН ОТ НАЙ-ЛЮБИМИТЕ ФОЛКЛОРНИ СЪБОРИ В ОБЩИНА ТРЯВНА ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ НА 02 СЕПТЕМВРИ 2023 ГОД. В ОБЛАГОРОДЕНИЯ ПАРК „БОЖКОВСКА ПОЛЯНА“ В КВ. БОЖКОВЦИ В ТРЯВНА 

Народно читалище „Капитан Дядо Никола-1927“ със съдействието на Община Трявна имат удоволствието да поканят жители и гости на възрожденския град на един от най-любимите и пъстри фолклорни събори в региона – „Капитан Дядо Никола“ 2023. Музикалната проява е традиционна и се провежда за поредна година в парковото пространство на „Божковска поляна“ в кв. Божковци в Трявна, което Община Трявна облагороди със спечелен проект на стойност близо 500 000 лв. през изминалата година.

Празникът ще се проведе на 02 септември 2023 год., /събота/, от 16:00 ч., когато е и официалното откриване на събора. Честта да поздрави всички участници и гости, и тази година, ще получи кметът на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева. Програмата ще представи изпълнения на самодейни фолклорни състави и танцови формации от страната, които ще приповдигнат настроението на всички присъстващи с богатството и разнообразието на българската народна музика.

Гост изпълнител на събитието ще бъде талантливия народен певец Петър Кирилов, който ще излезе на местната сцена заедно с Танцова формация „Шопски наниз“.

Фолклорният събор „Капитан Дядо Никола“ 2023 ще завърши с награждаване на всички участници, които ще получат грамоти за своето представяне в тазгодишния празник в кв. Божковци в Трявна.

Очакваме Ви! Заповядайте!