БЛИЗО 100 УЧАСТНИЦИ СЕ ВКЛЮЧИХА В „ОБИКОЛКА ОКОЛО ТРЯВНА“ 2023

октомври 4, 2023
Автор: Юлияна Цанева

image

СПОРТНОТО СЪБИТИЕ И ТАЗИ ГОДИНА СЕ ПРОВЕДЕ С ПОДКРЕПАТА НА ОБЩИНА ТРЯВНА И МКБППМН

През изминалата събота в Трявна се проведе едно от вече познатите спортни събития в региона, което все повече и повече започва да придобива популярност – „Обиколка около Трявна“. Тазгодишното издание събра на едно място близо 100 участници – колоездачи и бегачи от всички краища на страната, които с голям ентусиазъм, мотивация и воля изминаха заложената от начало на събитието дистанция от 24 км с обща денивелация 800 м +. Спортната проява бе подкрепена от редица спонсори, сред които Община Трявна и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Старт на откриването дадоха главният организатор на „Обиколка около Трявна“ г-н Емил Гатев и заместник-кметът на Община Трявна г-жа Стеляна Бонева, които приветстваха всички участници пред комплекс „Бръшлян“ в Трявна, който бе и начална точка на обиколката.

„Искам да изкажа своята искрена благодарност на всички участници, които тази година се включват в „Обиколка около Трявна“ и спомагат за разрастването на това прекрасно спортно събитие. Пожелавам леко преминаване на трасето и успех на всички!“, сподели в своето приветствено обръщение зам.-кметът на Община Трявна.

Първи по трасето стартираха колоездачите, а 15 минути след тях дойде ред и на бегачите. И тази година, планинската спортна активност се проведе без състезателен характер и без ограничение във възрастта, затова и сред участниците имаше от най-малките до най-големите любители на подобен тип събития сред природата. Заложеният маршрут определено разкри пред десетките колоездачи и бегачи спиращи дъха гледки по време на тяхното преминаване из дебрите на красивия Централен балкан в околностите на Трявна и Плачковци.

„Организацията и участието бяха изцяло на доброволен принцип, като предварително бяхме маркирали трасето с необходимите сигнализиращи и отличителни знаци, които да помагат в ориентирането на участниците в „Обиколка около Трявна“ 2023. Осигурени бяха три подкрепителни пункта, както и планински спасители в случай на непредвидени ситуации. Благодарим на всички наши спонсори, на Община Трявна и МКБППМН, за оказаната подкрепа и съдействие относно провеждането на тазгодишното издание!“, допълниха още главните организатори на „Обиколка около Трявна“ 2023.

 

И тази година, финалът на обиколката завърши на площада пред НЧ „Пенчо Славейков 1871“ в Трявна. Всички участници получиха медали за своето достойно представяне в спортната активност, а първите трима при жените и мъжете /колоездачи и бегачи/ получиха и допълнителен комплимент от агенция за недвижими имоти „Тревненските къщи“, които също подкрепиха събитието.

 

Ето и резултатите при жените и мъжете, заели първите три места при колоездачи и бегачи:

КОЛОЕЗДАЧИ

ЖЕНИ 

 1. Пламена Хубчева – 2:20 ч.
 2. Олга Добринова – 2:47 ч.
 3. Ценка Цанева – 3:05 ч. 

 

КОЛОЕЗДАЧИ 

МЪЖЕ 

 1. Петър Феодоров – 1:38 ч. 
 2. Боян Димов и Борислав Иванов – 1:56 ч.
 3. Евгений Славов – 1:57 ч. 

 

БЕГАЧИ 

ЖЕНИ 

 1. Радостина Димитрова – 2:50 ч.
 2. Марта Русева и Вихра Русева – 2:54 ч.
 3. Юлияна Цанева – 2:58 ч. 

 

БЕГАЧИ

МЪЖЕ 

 1. Ивайло Пенов – 2:04 ч. 
 2. Георги Бояджиев – 2:08 ч.
 3. Антон Христов – 2:22 ч. 

Община Трявна още веднъж поздравява всички участници за достойното им представяне и им пожелава най-вече здраве, вдъхновение и мотивация за още много лични успехи и постижения.

Всички снимки от събитието ще откриете на нашата официална FB страница – „Община Трявна“.

Фотограф: Димитър Сотиров