ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА СКЛА „ХАММЕР-ХВ-ТРЯВНА“ НА СПОРТНИЯ ЛАГЕР В ХИСАРЯ

октомври 3, 2023
Автор: Юлияна Цанева

image

Между 13 и 17 септември 2023 год. в Хисаря се проведе национален спортен лагер по лека атлетика за деца и подрастващи, който бе организиран от БФЛА със съдействието на Министерството на младежта и спорта и Община Хисаря. Красивото градче събра на едно място близо 250 талантливи деца, както и 20 клуба по лека атлетика от цялата страна.

Сред получилите покана за участие клубове бе и местният такъв по лека атлетика СКЛА „ХАММЕР-ХВ-ТРЯВНА“. Отборът ни бе представен от 10 млади тревненски надежди, които под ръководството на своите треньори представиха повече от достойно възрожденска Трявна.

„Лагерът се проведе с двуразови тренировки и бе под името „Атлетическа академия за деца“. Неговата цел бе да мотивира децата да продължат да тренират лека атлетика и да се развиват. По време на лагера, подрастващите преминаха през всички дисциплини в леката атлетика като тренираха два пъти на ден.“, споделят от местният клуб по лека атлетика в Трявна.

Тревненските надежди се срещнаха и запознаха отблизо със специалните гости и лектори, които присъстваха по време на спортния лагер в Хисаря, а именно: Валентин Андреев – Национален рекордьор в хвърлянето на чук, който запозна всички деца с особеностите на тази дисциплина в леката атлетика, Лъчезар Вълчев – Европейски шампион за юноши в тройния скок, който също показа на младежите как най-правилно и точно да скачат троен скок.

В спринта преподавател бе Петя Пендарева. Една от най бързите бели жени от близкото минало. Тънкостите на препятственото бягане разкри Живко Виденов – рекордьор на 60 м с препятствия и 110 м с препятствия. Дългият и висок скок пък преподаваха българските медалисти в тези дисциплини от Международната сцена Божидар и Ирен Съръбоюкови.

„Нашите деца успяха да направят една тренировка заедно с Лъчезар, Ирен и Божидар, като направиха отсечки по 100 м. В предпоследния ден от лагера всички от изброените шампиони разкриха пред участващите в лагера деца как и от къде е започнал пътя им като лекоатлети. Те разкриха и трудностите, през които са минали по пътя до отличията и посъветваха децата, че най-важно е постоянството.“, допълват още от СКЛА „ХАММЕР-ХВ-ТРЯВНА“ по време на престоя си в Хисаря.

Отборът на Трявна се включи и в масовия старт на „Хисаря Рън“ с обща дължина от 2 км, с което тазгодишното издание на спортния лагер „Атлетическа академия за деца“ завърши.

Община Трявна поздравява талантливите младежи от СКЛА „ХАММЕР-ХВ-ТРЯВНА“ и им пожелава още много бъдещи успехи по пътя на развитие в сферата на леката атлетика.

Снимки: СКЛА „ХАММЕР-ХВ-ТРЯВНА“