ДЕН НА ТРАУР В ГАБРОВО, ОБЩИНА ТРЯВНА ИЗКАЗВА СВОИТЕ СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ НА БЛИЗКИТЕ НА ЗАГИНАЛИТЕ В КАТАСТРОФАТА СЛЕД МАЧА „ЛЕВСКИ“-„АЙНТРАХТ“

август 28, 2023
Автор: Юлияна Цанева

image

ПРИПОМНЯМЕ, ЧЕ ТРАГИЧНИЯТ ИНЦИДЕНТ ОТНЕ ЖИВОТА НА ЧЕТИРИМА ЛЕВСКАРИ ОТ ГАБРОВО, КОИТО ЗАГИНАХА НА МЯСТО В ЗВЕРСКА КАТАСТРОФА КРАЙ С. БЪЛГАРЕНЕ СЛЕД МАЧА „ЛЕВСКИ“ – „АЙНТРАХТ“ 

Кметът на Община Трявна и целият екип на общинска администрация Трявна изказват своите най-искрени и дълбоки съболезнования на близките на загиналите четирима левскари от Габрово, които загубиха живота си при зверска катастрофа след домакинския мач на „Левски“ с германския „Айнтрахт“. Трагичният инцидент се случи в нощта на 24 август срещу 25 август 2023 год. край с. Българене на главния път София – Варна. На място загинаха четирима привърженици на ПФК „Левски“ (София), след като автомобила, с който са пътували, се удря в насрещнодвижещ се тежкотоварен камион. Оцелява само един.

Във връзка с тежкия пътен инцидент и погубените човешки животи днес, 28 август 2023 год., е обявен за ден на траур в Община Габрово. Всички национални и общински знамена са свалени наполовина в памет на загиналите привърженици. Поклонението на двама от починалите – водачът на автомобила и неговия син, ще се състои утре, 29 август 2023 год., от 11:00 ч. в Ритуалната зала на централните гробища в Габрово.

По-рано днес се състоя и погребението на третия от левскарите, а по молба на близките и роднините, информация за поклонението на четвъртия загинал няма да се дава публично.

Община Трявна още веднъж изказва своите съболезнования на семействата и близките на загиналите и се прекланя пред светлата им памет!

Почивайте в мир!