ДЕТСКИ ОПЕРИ РАДВАТ НАЙ-МАЛКИТЕ ЗРИТЕЛИ ПО ВРЕМЕ НА НАЦИОНАЛНИ СЛАВЕЙКОВИ ПРАЗНИЦИ 2024

юни 13, 2024
Автор: Юлияна Цанева

image

Национални Славейкови празници 2024 тази година ще зарадват и най-малките зрители с детски опери, които за първи път ще бъдат представени пред тревненска публика. Удоволствието да се докоснат до класическата музика, чрез занимания и игри, ще имат както бебоците, така и децата до 12-годишна възраст. За всички тях ще пеят и танцуват талантливите солисти от Държавна опера – Стара Загора.

Входът е свободен, а датата – 15 юни /събота/. От 10 ч., на откритата сцена в парк „Етнографски комплекс“ в Трявна, първо ще бъде представена операта „ДО РЕ МИ в пелени“ за бебета от 0 до 3 г. 

„Това е един истински класически концерт с едни от най-популярните оперни и нструментални произведения, изпълнени от трио „Реверанс” и солистите на Държавна опера – Стара Загора. Концерт, в който малките изследователи са не просто слушатели и зрители. Заедно със своите родители, малчуганите се включват според възможностите и желанието си в различни игрови активности, развиват усета си за ритъм и звукови възприятия, общуват с нови приятели, запознават се с чудновати оперни герои и така откриват магичния свят на класическата музика. Защото да попаднеш в Операта е едно необикновено и вълнуващо приключение!“, споделят от Държавна опера – Стара Загора.

Времетраене: 40 мин.

Непосредствено след това започва и втората опера за деца до 12-годишна възраст – „ФА СОЛ ЛА“. Именно и това е главният герой в операта, който се впуска в едно ново приключение – да се научи да пее и танцува.

„С помощта на Котараната Мяу и Кученцето Баф, той събира много нови впечатления и познания, прави си и пикник. Героят за първи път вижда истински музикални инструменти, под съпровода им пее детски песнички. Децата от публиката се включват в спектакъла активно и се забавляват с героите от историята и с хубавата музика от популярни детски песнички и познати мюзикъли“, допълват още организаторите.

Времетраене: 60 мин.

Очакваме Ви! Ще бъде забавно, музикално и много весело!