ИСТИНСКИ ФУРОР ПРЕДИЗВИКА ТРЕВНЕНСКАТА ТЕАТРАЛНА ТРУПА С ПОСТАНОВКАТА „О, ВАВИЛОН…“

юни 13, 2024
Автор: Юлияна Цанева

image

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ТРЯВНА ЛИЧНО ПОЗДРАВИ ТАЛАНТЛИВИТЕ АКТЬОРИ И РОЖДЕНИЧКАТА ОТ КОЛЕКТИВА – Д-Р СВЕТЛА МОДЕВА 

Ден преди официалното откриване на Национални Славейкови празници 2024, Трявна вече е културната столица на България. Събитието е част от цялостната програма на най-значимото такова в Община Трявна, което се провежда под патронажа на президента на Република България и с финансовата подкрепа на Министерство на културата.

Тази вечер за жители и гости на града играха местните самодейци от тревненския театър при НЧ „Пенчо Славейков 1871“ – гр. Трявна, които изключително професионално изиграха своите роли.

Комедията „О, Вавилон…“ предизвика сълзи от смях и изключително много приповдигна настроението на всички присъстващи в залата.

„Изключителен театър! Това е магията на изкуството, която Вие умело пресъздавате и ни карате всички нас – за час, час и половина, да забравим за всички наши проблеми и да се пренесем в света на представленията. Благодарим Ви от сърце и тази кошница с цветя е подарък от всички гости, от чието име Ви я връчвам“, сподели в края на театралната комедия кметът на Община Трявна. Уважение към актьорите отправиха и техните колеги от театрална трупа при НЧ „Пробуда-1924“ – гр. Плачковци, които също поднесоха красива кошница с цветя.

Г-н Денчо Минев използва приятния повод публично да честити рождения ден на д-р Светла Модева, която е част от местната театрална трупа.

В постановката „О, Вавилон…“ участваха още актьорите Иван Пенчев, Милена Сашева, Галя Пенева, Димитър Андреев, Христо Славчев, Петър Андреев и Румяна Кънчева. Режисьор – Никола Узунов, текстове – Миро Гавран.