ДНЕС СВОЯ 80-ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙ ПРАЗНУВА ПРОФ. ВАЛЕНТИН МУТАФЧИЕВ

март 18, 2023
Автор: Юлияна Цанева

image

СПЕЦИАЛИСТЪТ ОТ СВЕТОВНА ВЕЛИЧИНА ПО ОРТОДОНТИЯ БЕ УДОСТОЕН СЪС ЗВАНИЕТО „ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА ТРЯВНА“ ПРЕЗ 2010 Г. 

Днес своя 80-годишен юбилей празнува проф. Валентин Мутафчиев – най-успелият български ортодонт и почетен гражданин на Трявна от 2010 година насам! Честито!

Проф. Валентин Мутафчиев е  роден през 1943 год. в Трявна. Специализира ортодонтия в България, Франция и Швейцария. Дългогодишен преподавател в Стоматологичния факултет на Медицинския университет в София, автор на 5 изобретения, 25 рационализации и др. Активно участва в ортодонтската профилактика на децата в детските градини на габровска област, има забележителни заслуги по подготовката на стоматологични кадри за страната, включително за Трявна и региона, проявява активна съпричастност в дейността на клуба на тревненците в София по опазването на традициите на родния край именно сред поколенията тревненци, живеещи в столицата.

Един от съоснователите на Европейската и Световната ортодонтски организации, човекът, който гордо може да се нарече най-добрият български ортодонт у нас и „Почетен гражданин на Трявна“.

Кметът на Община Трявна и целият екип на общинска администрация Трявна поздравяват проф. Валентин Мутафчиев по повод рождения му ден днес и му пожелават здраве, дълголетие и всичко най-добро!

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

 УВАЖАЕМИ ПРОФ. МУТАФЧИЕВ,

Честит рожден ден! За мен е чест и удоволствие, че мога да Ви поздравя по случай Вашия 80-годишен юбилей! Пожелавам Ви преди всичко да сте жив и здрав, да не спирате да вдъхновявате и поучавате младите хора, избрали попрището на най-хуманната професия и да изживявате още дълги години прекрасни и спокойни споделени мигове с любимите хора около Вас!

Изключително се радвам, че Трявна има почетни граждани като Вас, които освен със своята професионална реализация и дългогодишни авторитетни научни постижения, остават завинаги свързани с родния си град и неговия културен дух.

Използвам възможността отново да Ви благодаря, че нито за миг не спряхте да се интересувате именно от културното развитие на Трявна и бяхте един от най-активните дейци на местния културен клуб. Благодаря Ви и за това, че във Ваше лице Трявна и България имат най-успелият и ерудиран ортодонт, съосновател на Европейската и Световната ортодонтски организации!

Специалистът от световна величина, който преди всичко остана човек, за когото най-важното винаги е било, е и ще остане здравето и красотата на неговите пациенти!

Бъдете жив и здрав и на многая лета!

Честит празник!

 

 С уважение,

СИЛВИЯ КРЪСТЕВА

Кмет на Община Трявна

Снимка: Lifebites.bg