ЕСЕННОТО ЗАЦВЕТЯВАНЕ В ОБЩИНА ТРЯВНА ПРОДЪЛЖАВА

октомври 24, 2023
Автор: Юлияна Цанева

image

Традиционното есенно зацветяване в зелените площи и паркови пространства в Община Трявна продължава. След като навръх празника на българската община и местното самоуправление – 12 октомври общински служители посадиха общо 4000 бр. теменужки и 2000 бр. лалета, през изминалата седмица работата на сформираните бригади обхвана и останалите планирани обекти за зацветяване.

Есенни теменужки и луковици на лалета бяха посадени в градинката пред входа на общинска администрация Трявна; градинките в района на т.нар. Етнографски комплекс; пред паметника на Ангел Кънчев; по главната ул. „Ангел Кънчев“, включително и в градинките на двете кръгови кръстовища; пред Паметен мемориал „Стена на храбростта“; пред родната къща на поп Йовчо и в района на ЖП гара – Трявна.

Есенен разсад цветя бе раздаден още на екипа и потребителите на Социалните услуги в общността, детските градини и кметските наместничества в Община Трявна, които също облагородиха своите градинки и паркови алеи.

Паралелно с есенното зацветяване продължава и ежедневното почистване на тротоарните пространства в Централната градска част и жилищните квартали от нападали есенни листа.