ИЗТИЧА СРОКЪТ ЗА ВКЛЮЧВАНЕ В ПРОЛЕТНАТА КАМПАНИЯ ЗА СЪБИРАНЕ НА СТАРИ ЕЛЕКТРОУРЕДИ

май 4, 2023
Автор: Юлияна Цанева

image

ТЕЗИ, КОИТО НЕ СА УСПЕЛИ ДА ПОДАДАТ СВОИТЕ ЗАЯВКИ ЗА ВКЛЮЧВАНЕ В КАМПАНИЯТА МОГАТ ДА ПРЕДАДАТ СТАРИТЕ ЕЛЕКТРОУРЕДИ ВЪВ ВРЕМЕННИЯ СКЛАД НА ОБЩИНА ТРЯВНА 

Община Трявна напомня на всички граждани, че срокът за включване в пролетната кампания за събиране на стари електроуреди изтича. Заявки се приемат до утре, 05 май 2023 год., включително на тел: 0677/ 6 24 96 или на място в сградата на общинска администрация, ул. „Ангел Кънчев“ № 21, стая 204.

Припомняме, че извозването на излязлото от употреба оборудване от адресите ще започне на 09 май 2023 год. след предварително изготвен график. Уредите ще бъдат извозени от домовете на гражданите напълно безплатно. Фирмата ще се свърже с всеки един гражданин, подал заявка за участие, за уточняване на детайлите по осъществяване на същото.

Пролетната кампания се организира за поредна година от Община Трявна съвместно с „Елтехресурс“ АД и „Екобатери“ АД.

С цел ограничаване неправомерното изхвърляне на стари уреди на нерегламентирани места (до контейнерите за смет, в деретата на реката, по селските пътища и пр.) и образуването на незаконни сметища из околната среда, уведомяваме гражданите, които не са успели да се включат в кампанията, че имат възможност да предадат излязлото от употреба електронно и електрическо оборудване на временен общински склад чрез обаждане на тел.: 0896 841344 – Цанка Николова – Ръководител на звено ,,Чистота“ към Община Трявна.

Благодарим Ви!