КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ТРЯВНА НАГРАДИ УЧАСТНИЦИТЕ В ИНИЦИАТИВАТА „ЛЕВСКИ В ТРЯВНА“

март 14, 2023
Автор: Юлияна Цанева

image

През изминалата седмица кметът на Община Трявна награди всички участници в инициативата „Левски в Трявна“, която се организира ежегодно от местната власт и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Трявна. Проявата е насочена към деца и младежи и е обвързана с традиционното отбелязване на годишнината от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски. За първи път, тази година, инициативата се проведе под мотото „Левски в Трявна“, като основната цел бе децата да пресъздадат своята представа за националния ни герой върху бял лист хартия и неговата връзка с възрожденския ни град, където някога е намирал убежища.

Така, творческата проява по случай 150-та годишнина от гибелта на Васил Левски, тази година успя да събере рисунки на близо 170 участници от Община Трявна. В инициативата се включиха 18 деца от Детска градина „Калина“ – гр. Трявна, 13 ученици от Основно училище „Васил Левски“ – гр. Плачковци, 60 ученици от Основно училище „Проф. Пенчо Н. Райков“ – гр. Трявна и 79 ученици от Средно училище „Петко Р. Славейков“ – гр. Трявна.

За своето старание и желание да участват, малките художници бяха отличени от кмета на Община Трявна с предметни награди в областта на изобразителното изкуство.

Грамота за цялостно представяне в тазгодишната инициатива г-жа Силвия Кръстева връчи на директорите на детското и учебни заведения. Градоначалникът благодари на деца и учители за това, че паметта на Левски е жива и подобни творчески прояви отново го доказват.

И тази година, всички събрани рисунки красят чардака в музей „Старото школо“ в Трявна. Изложбата „Левски в Трявна“ ще остане в музейния обект до края на месец март.

Имената на всички участници, включили се в тазгодишната инициатива на Община Трявна „Левски в Трявна“, посветена на 150-та годишнина от гибелта на Апостола, ще откриете тук:

Списък на деца и ученици, участвали в инициативата „Левски в Трявна“ 2023