МАЙСТОРСКО УПРАВЛЕНИЕ НА ВЕЛОСИПЕДИ ЗА ДЕЦА ПО СЛУЧАЙ НАЦИОНАЛНИЯ ДЕН НА БЕЗОПАСНОСТТА НА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА

юни 26, 2024
Автор: Юлияна Цанева

image

ИНИЦИАТИВАТА ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ ОТ 10.00 ЧАСА НА 29 ЮНИ ПРЕД МУЗЕЯ НА АЗИАТСКОТО И АФРИКАНСКО ИЗКУСТВО В ГРАДА 

На 29 юни 2024 г. /събота/ България ще отбележи Националния ден на безопасността на движението по пътищата с най-различни прояви и мероприятия, насочени главно към опазване живота и здравето на децата по пътя. Община Трявна също се включва в инициативата с провеждането на забавно състезание по Майсторско управление на велосипеди, което ще се проведе от 10.00 часа пред Музея на азиатското и африканско изкуство в града.

В тази връзка каним всички малки и пораснали деца със своите колелета, които на място да демонстрират уменията си за безопасно и технично преминаване през предварително поставени препятствия. Най-добрите сред тях ще получат медали за своето представяне в обявената надпревара.

„Набелязани са още съвместни инициативи във времето, като Общината координира дейностите, насочени към безопасността на децата, с териториалната структура на МВР и SOS Детски селища България. Целта е формиране на правилно поведение, което да се превърне в навик, за опазване на децата и израстването им като отговорни граждани“, коментира кметът на Община Трявна г-н Денчо Минев.