НОВОИЗБРАНИТЕ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ, КМЕТ НА ОБЩИНА ТРЯВНА И КМЕТ НА КМЕТСТВО ПЛАЧКОВЦИ ОФИЦИАЛНО ПОЛОЖИХА КЛЕТВА И ВСТЪПИХА В ДЛЪЖНОСТ

ноември 13, 2023
Автор: Юлияна Цанева

image

НОВИЯТ КМЕТ НА ОБЩИНА ТРЯВНА Г-Н ДЕНЧО МИНЕВ ОФИЦИАЛНО ПОЛУЧИ СИМВОЛА НА МЕСТНАТА ВЛАСТ – ЦЕРЕМОНИАЛНА ОГЪРЛИЦА, КОЯТО МУ БЕ ВРЪЧЕНА ОТ НЕГОВИЯ ПРЕДШЕСТВЕНИК Г-ЖА СИЛВИЯ КРЪСТЕВА 

Новоизбраните общински съветници, кмет на Община Трявна и кмет на Кметство Плачковци за мандат 2023-2027 г. днес, 13 ноември 2023 г., официално положиха клетва и встъпиха в длъжност. Първото тържествено заседание на Общински съвет Трявна се проведе в Многофункционална зала „Дръзновение“ в сградата на НЧ „Пенчо Славейков 1871“ – гр. Трявна и бе свикано от областният управител на Област Габрово г-жа Мария Башева-Венкова.

„За мен е чест да открия първото заседание на Общински съвет Трявна за мандат 2023 – 2027 г.! Поздравявам Ви за това, че сте решили да вземете активно участие в обществения живот на общината и да работите за нейното благоденствие! Миналата седмица открих първите тържествени сесии в Дряново и Габрово. На колегите Ви в Дряново цитирах една мисъл на най-известния техен съгражданин Уста Кольо Фичето, който е казал „Не градете толкоз дувари дето да Ви делят, а повече мостове да Ви събират!“ и към Вас се обръщам с пожеланието да градите мостове един към друг и да работите обединени в името на хората от Община Трявна!“, заяви в своето приветствено слово областният управител на Област Габрово.

Официалното встъпване в длъжност на новоизбрания кмет на Община Трявна г-н Денчо Минев бе удостоено и с предаване на символа на местната власт – церемониална огърлица от неговия предшественик г-жа Силвия Кръстева.

„Днес е 13 ноември – това е Световния ден на доброто! Дата, която ще донесе много късмет и благополучие на Трявна и ще е знак за един успешен мандат! Доброто е искрица божественост, заложена у всеки един от нас. Вярвам, че в днешния ден заедно полагаме основата на един нов стил на управление на Община Трявна, където ще се водим от интересите на общността и те ще бъдат тънката нишка, която ни обединява в този мандат! Сърдечно пожелавам успех на всички, които получиха доверието на тревненци и плачковчани. Вярвам, че заедно ще работим за благополучието и развитието на нашия град и община, въпреки различните ни политически убеждения!

Аз вярвам, че Трявна заслужава и може повече. Че наистина обединени, всички ние ще бъдем съмишленици, поставяйки пред всичко каузата Трявна! Ще чертаем нови планове, ще продължим поставените задачи и проекти, ще има мост между предходното управление и новото управление, което е символ на приемственост и мъдрост в управлението на общината. Вярвам, че обединени може да постигнем поставените цели! С ново темпо да ускорим развитието в нашия град в областта на културата, туризма, спорта и духовността, която е заложена в гените ни!“, сподели в своето обръщение г-н Денчо Минев и подчерта, че важна част от новите му ангажименти като кмет на Община Трявна е намирането на нови партньори, привличането на инвеститори и разкриването на нови работни места за местното население.

„Нека да бъдем пример и вдъхновение за младите, които да бъдат основен фокус в нашата работа, да ги подкрепяме и стимулираме, всеки да има равен шанс за реализиране на идеите и мечтите си. Сигурен съм, че работейки с ум, упоритост и постоянство, любов и вяра в успеха можем заедно да предизвикаме много хубави неща за всички нас. Всички ние обичаме този град, всички ние милеем за него и вярвам, че най-доброто за Трявна предстои! Оставам с уважение към всеки един жител на общината и Ви уверявам, че ще оправдая гласуваното доверие! Бог да благослови и закриля Трявна и Плачковци, Вас и Вашите семейства!“, завърши новоизбраният кмет на Община Трявна за мандат 2023-2027 г. г-н Денчо Минев. Припомняме, че той бе избран за ръководител на местната власт на втори тур и спечели изборите с 1733 гласа.

Своите благодарности и поздравления към към новите кметове на Община Трявна и Кметство Плачковци, както и към новите съветници в местния парламент, отправи и предаващият властта кмет на Община Трявна за мандат 2019-2023 г.

„За мен Трявна винаги е била и ще остане кауза с мисъл за развитие, надграждане и просперитет! Кауза, на която наистина мога да кажа, че посветих живота си и заобичах така, както обичам семейството ми! С чиста и неподправена любов, която може да прости най-лошото и да победи с най-доброто! И знам, че ще продължавам да давам и най-малкото от себе си за щастието на хората около мен! Защото то е единственото нещо, което можеш да дадеш без да притежаваш! Пожелавам успешен мандат и на новия Общински съвет, който е мостът между гражданите и кмета на една община! Нека цветните нюанси, които всеки един от нас носи, ги превърнем в една красива палитра, с която заедно да рисуваме облика на Трявна и Плачковци!“, подчерта в своето поздравление г-жа Силвия Кръстева.

За здравето и благоденствието на всички присъстващи бе отслужена благодарствена молитва, след което първото тържествено заседание на Общински съвет Трявна бе открито и ръководено от най-възрастния общински съветник г-н Драгомир Николов.

След проведено гласуване с 10 гласа „ЗА“, 5 „ПРОТИВ“ и два бр. недействителни бюлетини, г-жа Златка Донева – Цанева бе избрана за председател на новия Общински съвет Трявна за мандат 2023-2027 г.

„За мен е голяма чест да бъда избрана за председател на общинския съвет, разбира се и голяма отговорност! Общинският съвет и в този мандат е силно фрагментиран, но въпреки нашите различия, аз ще направя всичко възможно да работим обединени, заедно и за благото на Трявна! Отново благодаря за доверието, което ми гласуваха общинските съветници!“, заяви новоизбраният председател на ОбС Трявна.

В края на първото заседание на Общински съвет Трявна бе избрана временна комисия за изготвяне на правилник за работа и дейността на местния парламент с представители на всички политически партии и местни коалиции.