„ОБИКОЛКА ОКОЛО ТРЯВНА“ СЕ ЗАВРЪЩА УДАРНО ПРЕЗ 2023 ГОДИНА

юли 13, 2023
Автор: Юлияна Цанева

image

ПЛАНИНСКАТА ОБИКОЛКА, ПРЕВЪРНАЛА СЕ В ТРАДИЦИЯ ЗА ТРЯВНА ОЧАКВА СВОИТЕ УЧАСТНИЦИ В КРАЯ НА СЕПТЕМВРИ ТАЗИ ГОДИНА 

24 километра планински маршрут, 800 метра денивелация, спиращи дъха гледки, забавни моменти и добри срещи със стари и нови приятели. Това обещава тазгодишното издание на познатата вече „Обиколка около Трявна“, която след прекъсване през 2021 г. се завръща ударно през тази на картата със събития в Община Трявна. Планинският маратон се организира от група местни ентусиасти, чиято идея и тази година ще бъде подкрепена от местната власт.

„Обиколка около Трявна“ наистина е едно прекрасно събитие, което през годините се утвърди като любимо на местни и външни гости, чието сърце и душа, принадлежат на Балкана. Радвам се, че може да подкрепим приятелите на спорта и активния начин на живот, тъй като всички знаем, че те стоят в основата на здравето, дълголетието и това да се чувстваме наистина пълноценни. Надяваме се на хубаво време в края на септември и пожелаваме леко и приятно преминаваме през заложеното трасе в околностите на тревненския балкан.“, коментира предстоящото спортно събитие кметът на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева.

„Обиколка около Трявна“ 2023 ще се проведе на 30 септември тази година от 10:00 ч. с начална точка на тръгване – комплекс „Бръшлян“. Такса за участие няма и в нея могат да се включат всички бързоходци, бегачи и колоездачи. Регистрацията се осъществява чрез потвърждение на присъствие в създаденото от организаторите FB събитие ТУК.

Планинската спортна активност няма състезателен, комерсиален и политически характер. Организацията и участието са на доброволен принцип, допълват още инициаторите на „Обиколка около Трявна“.

По време на обиколката ще бъдат осигурени необходимите подкрепителни пунктове за всички участници тази година.

Следете официалния сайт на Община Трявна – www.tryavna.bg, двете ни официални FB страници – „Община Трявна“ и „Силвия Кръстева – кмет на Община Трявна“, както и FB страницата на събитието – „Обиколка Около Трявна“ за повече информация.