ОБЩИНА ТРЯВНА БЕ ДОМАКИН НА ТАЗГОДИШНОТО СЪСТЕЗАНИЕ НА ДОБРОВОЛЦИ У НАС

юни 19, 2023
Автор: Юлияна Цанева

image

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ТРЯВНА ОФИЦИАЛНО НАГРАДИ НАЙ-ДОБРИТЕ УЧАСТНИЦИ СЪВМЕСТНО С ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ НА НАЦИОНАЛНА АСОЦИАЦИЯ НА ДОБРОВОЛНИТЕ ФОРМИРОВАНИЯ И ГЛАВНА ДИРЕКЦИЯ „ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО“ – МВР 

Община Трявна бе домакин на тазгодишното състезание на доброволци, което се проведе през изминалия уикенд на местния стадион „Ангел Кънчев“ в града. Инициативата, която стартира през 2022 година за популяризиране на доброволните формирования у нас, събра във възрожденска Трявна близо 80 участници от близо и далеч, които показаха най-доброто от себе си в подготвените колективни и индивидуални дисциплини. Събитието бе организирано от Национална асоциация на доброволните формирования и Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ при МВР с любезното съдействие и гостоприемство на Община Трявна по повод 5 юни – Българският ден на доброволеца.

Състезанието бе официално открито на 17 юни 2023 год., събота, от кметът на Община Трявна, заместник-директорът на ГДПБЗН – МВР и г-н Стелиян Хараланов – член на УС на Национална асоциация на доброволните формирования. Г-жа Силвия Кръстева пожела успех на всички участници и изказа своите благодарности за възможността тази година възрожденският ни град да бъде домакин на подобно състезание.

Непосредствено след това, събитието бе белязано и с предложение за брак от ДФ „Мейдей“ – Пловдив, което остана в историята със заветното „Да!“, много вълнение и споделени емоции от радост и щастие.

В колективните дисциплини взеха участие общо 13 отбора от цялата страна, а в индивидуалните 11 участници. Община Трявна също се представи с Доброволно формирование „Трявна“ и показа завидни качества, умения и знания, свързани с пожарната безопасност и защита на населението при бедствия и кризисни ситуации.

Най-добро време и най-голям брой точки – 180 записа отборът на ДФ „Казанлък“, които оглавиха и челното класиране. Второ и трето място си поделиха двата отбора на ДФ „Варна“, които записаха съответно 165.5 и 163.5 точки. Община Трявна се нареди на престижното осмо място, като изпревари отборите на Сърница, Севлиево, Банско, Стрелча и Челопеч, с краен резултат 133.5 точки.

Първи в индивидуалната дисциплина се нареди Георги Кемалов от ДФ „Казанлък“ с най-добро време 7, 18 сек., втори остана Денислав Попов от ДФ „Варна 1“ с 7, 26 сек., а третото място зае Ивелина Попова от АСП – Пловдив с 8, 22 сек.

Наградите бяха официално връчени на 18 юни 2023 год., неделя, от кметът на Община Трявна, представителите на Национална асоциация на доброволните формирования, Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР и директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – гр. Габрово.

За своите тактически умения, бързи реакции и знания при бедствени и кризисни ситуации, всички участници получиха грамоти и бяха поздравени от официалните лица на събитието.

Община Трявна още веднъж изказва своите поздравления към доброволните формирования у нас и им благодари за времето, подготовката и тренировките, които полагат, както и за помощта, която оказват на населението и органите на реда при извънредни ситуации.