КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ТРЯВНА ПОЛУЧИ НАГРАДА ЗА „УСПЕШНО УПРАВЛЕНИЕ НА МАЛКА ОБЩИНА“ ЗА 2023 ОТ АСОЦИАЦИЯТА НА БЪЛГАРСКИТЕ ГРАДОВЕ И РЕГИОНИ В БЪЛГАРИЯ

юни 15, 2023
Автор: Юлияна Цанева

image

Кметът на Община Трявна получи поредно значимо и заслужено отличие, което гордо добавя към колекцията си от награди, отредени през последните години. Г-жа Силвия Кръстева бе наградена в категория „Успешно управление на малка община“ за 2023 година от Асоциацията на българските градове и региони, които раздадоха ежегодните си призове през изминалата седмица на официална церемония в Правец.

„Искам да изкажа огромната си благодарност на председателя на Асоциацията на българските градове и региони г-н Ергин Емин и на целия екип на АБГР, затова че тази година имам честта и удоволствието да бъда носител на този толкова висок и значим приз! Подобна награда е оценка, както на моята работа като кмет и ръководител на местната власт, така и на моя екип, който стои плътно зад мен! Изказвам огромната си благодарност на всички служители на общинска администрация Трявна, които полагат неуморни усилия възрожденския ни град и населените места в общината да бъдат притегателно място за създаване на семейства, отдих и почивка! За нас съхраняването на утвърдените вековни традиции тук, духа и атмосферата, както и развитието на Трявна като туристическа дестинация, остават сред основните ни приоритети и ще продължаваме да работим в същата посока, както досега!“, сподели кметът на Община Трявна по повод последното му отличие в категория „Успешно управление на малка община“ за 2023 година.

Поради непредвидени обстоятелства, г-жа Силвия Кръстева не успя лично да получи своето отличие на проведената официална церемония в Правец. Наградата бе приета от пиарът на Община Трявна г-жа Юлияна Цанева, която благодари от името на общинското ръководство и подчерта, че подобни отличия „сверяват техните часовници“ и доказват, че това е правилния път, по който екипът върви.

Асоциацията на българските градове и региони раздаде своите IX-годишни награди в общо 30 категории, сред които „Образование и култура“; „Развитие на спорта и младежките дейности“; „Запазване на културно-историческото наследство“ и др. Отличени бяха както ръководители на местната власт, така и председатели на общински съвети на малки, средни и големи общини у нас.

Сред основните критерии за определяне на тазгодишните победители са реализирани общински проекти с ясни и устойчиви резултати, подчертават от Асоциацията на българските градове и региони.

Събитието премина с провеждането на двудневни конференции и семинари, които бяха обвързани с теми и дискусии относно децентрализацията, дигитализацията на общините, зеления преход, киберпрестъпността и др.