ОБЩИНА ТРЯВНА И ФОНДАЦИЯ „ЧЕТИРИ ЛАПИ“ ОРГАНИЗИРАТ БЕЗПЛАТНА КАСТРАЦИОННА КАМПАНИЯ ПРЕЗ СЕПТЕМВРИ В ТРЯВНА

август 8, 2023
Автор: Юлияна Цанева

image

КАСТРАЦИОННАТА КАМПАНИЯ Е НАСОЧЕНА КЪМ ОГРАНИЧАВАНЕ ПОПУЛАЦИЯТА НА БЕЗДОМНИТЕ КУЧЕТА И КОТКИ В ОБЩИНА ТРЯВНА 

Община Трявна и Фондация „Четири лапи“ организират безплатна кастрационна кампания в Трявна с цел намаляване популацията на бездомни кучета и котки на територията на общината. Дейностите ще се проведат от 11 септември до 15 септември 2023 год. в района на Кооперативния пазар в града. Кастрациите ще се извършват на място с осигурена за целта мобилна клиника на „Четири лапи“, която се обслужва от всеотдайния екип на Фондацията.

Кампанията е част от проекта за Обществена ангажираност, осъществяван съвместно между Община Трявна и Фондация „Четири лапи“. Проектът цели разработването на хуманен, ефективен и устойчив план за действие за управление на популацията на безстопанствените кучета и котки на територията на общината.

„В рамките на кампанията бездомните животни ще бъдат кастрирани, обезпаразитявани, ваксинирани срещу бяс и трайно маркирани, след което ще бъдат връщани по местата, от които са взети, съгласно изискванията на Закона за защита на животните. На всички кучета ще бъде поставена ушна марка, както и микрочип, с който те ще бъдат въведени в Интегрираната информационна система на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).“, информират от Фондацията.

Кастрационната кампания ще обхване също така и дворните кучета и котки, които се отглеждат от жители на общината в затруднено финансово състояние. Стопаните, които отговарят на тези условия и искат домашният им любимец да бъде кастриран, могат да запишат час на тел.: 067 762 496 – гише „Информация“, Община Трявна.

Мобилната клиника на Фондация „Четири лапи“ ще бъде на разположение всеки ден от 09:00 ч. до 17:00 ч. в посочените дати на провеждане на кастрационната кампания в Трявна.

Припомняме, че екипът на „Четири лапи“ представи своята дейност, основни цели и предстоящи проекти на изнесена шатра пред сградата на НЧ „Пенчо Славейков 1871“ в Трявна по време на класическия фестивал „Tryavna Art Festival“ 2023 /31 юли – 06 август 2023 год/.

Фотограф: Димитър Сотиров