ОБЩИНА ТРЯВНА ОБНОВИ ТУРИСТИЧЕСКИЯ ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР СЪС СПЕЧЕЛЕН ПРОЕКТ

юни 28, 2023
Автор: Юлияна Цанева

image

НОВАТА ВИЗИЯ С ЕМБЛЕМАТИЧНИТЕ ЗА ВЪЗРОЖДЕНСКА ТРЯВНА ЧАСОВНИКОВА КУЛА И КИВГИРЕН МОСТ Е ПОДВИЖНА И ЩЕ ПРЕДСТАВЯ ГРАДА НИ НА НАЦИОНАЛНИ И МЕЖДУНАРОДНИ ТУРИСТИЧЕСКИ ИЗЛОЖЕНИЯ 

Община Трявна приключи изпълнението на проекта „Туристически информационен център – Трявна – минало и настояще“, който спечели през изминалата година пред МИГ „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана“ по Мярка 7.5 „Инвестиции в публично ползване в инфраструктура за отдих, туристическа инфраструктура“ – МИГ „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана“. С отпуснатите средства на стойност 61 499.00 лв. без ДДС, местната власт успя изцяло да обнови облика на ТИЦ – Трявна и да подобри предоставянето на културни и обществени услуги както на местната общественост, така и на хилядите български и чуждестранни туристи, които ежегодно посещават възрожденския град.

Новата визия обособява кът за посетителите в Туристическия информационен център, който пресъздава напълно автентичния вид на Трявна със светещо пано, илюстриращо емблематичните символи на града, макет на Часовниковата кула, информационни табели, дървени пейки. Тя е подвижна и ще бъде използвана като изложбен щанд на Община Трявна, която ще представя своето богато културно-историческо наследство на бъдещи национални и международни туристически борси.

Освен изработването на мобилен изложбен щанд, местният туристически център е и технически обновен със спечелените средства по проекта. Закупени са нови настолни компютри, работни бюра, смарт телевизор, лаптоп с включен програмен продукт, екран, инверторен климатик и др., които могат да бъдат използвани и от посетителите на ТИЦ – Трявна.

„Изключително сме доволни, че проектното ни предложение бе одобрено за финансиране и с отпуснатите средства успяхме да обновим изцяло облика на Туристическия ни информационен център в Община Трявна. Посетителите, които идват ежедневно тук, за да получат необходимата информация от нашите служители са наистина впечатлени от възрожденската атмосфера, която проектът пресъздава и това може само да ни радва. Техническото оборудване, което закупихме ще осигури максимален комфорт на служители и гости с възможност за работа и лесен достъп до необходимата информация и рекламни материали, както ще даде възможност центърът да се използва и като конферентна зала.“, сподели кметът на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева.

В Туристически информационен център – Трявна всички посетители получават информация за туристическа дестинация Трявна в т.ч. актуална и подробна такава за основните и допълнителни туристически услуги в града – настаняване, хранене, възможности за свободното време, транспорт, преходи в планината, градски турове с екскурзовод; информация за културни и спортни събития на територията на Община Трявна, както и хартиени информационни и рекламни материали. Служителите на ТИЦ – Трявна поддържат актуална туристическа информация на сайта на Община Трявна, оказват съдействие на туроператори при разработване на туристически продукти, включващи Община Трявна, както организират и участват в рекламни кампании и инициативи на местната власт.