ОСТАВАТ БРОЕНИ ЧАСОВЕ ДО НАЧАЛО НА ЛЯТНАТА ЕКО КАМПАНИЯ ЗА РАЗДЕЛНО СЪБИРАНЕ НА ОТПАДЪЦИ НА ОБЩИНА ТРЯВНА

юни 28, 2023
Автор: Юлияна Цанева

image

ТАЗИ ГОДИНА КАМПАНИЯТА СЕ ПРОВЕЖДА ПОД НАДСЛОВ „ДА ПРЕВЪРНЕМ ОТПАДЪКА В РЕСУРС“ И ЩЕ ПРОТЕЧЕ В РАМКИТЕ НА ТРИ ДНИ 

Община Трявна напомня, че остават броени часове до започване на лятната еко кампания за разделно събиране на отпадъци в Трявна. Тази година инициативата се провежда под надслов „Да превърнем отпадъка в ресурс“ и се организира за пореден път от местната власт. Кампанията стартира утре, 29 юни 2023 год. и ще продължи до съботния ден включително по следния график:

  • 29 юни 2023 год. /четвъртък/ от 09:00 ч. до 13:00 ч.
  • 30 юни 2023 год. /петък/ от 15:00 ч. до 18:30 ч.
  • 01 юли 2023 год. /събота/ от 09:00 ч. до 13:00 ч. 

Желаещите да се включат в еко инициативата на Община Трявна ще могат да предадат събраното от тях количество отпадъци пред сградата на общинска администрация Трявна, ул. „Ангел Кънчев“ № 21 /откъм банкомата на ДСК/.

На място ще се приема неограничено количество отпадъци от опаковки – хартия, пластмаса и стъкло. Задължително събрания ресурс за рециклиране трябва да бъде разделен по вид материал и предаден в обявения срок.

„Всички ние знаем колко е важно да събираме разделно отпадъците от опаковките хартия, пластмаса, стъкло на продуктите, които консумираме в ежедневието си. Всички ние знаем и че ако събираме отпадъците разделно, те имат шанс за нов живот. Затова ние, от Община Трявна, се стараем всяка година да организираме подобни кампании с екологична насоченост, които преди всичко да ангажират населението и да дадат добър пример на нашите деца. Чистотата и грижата за околната среда, прекрасната ни природа и планетата Земя, като цяло е на на всички нас и аз искрено се надявам, че сме изградили до голяма степен едни добри и полезни навици относно правилното изхвърляне на генерирания от нас отпадък!“, коментира още в началото на кампанията „Да превърнем отпадъка в ресурс“ кмета на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева.

Стартираме утре, 29 юни 2023 год. и Ви очакваме пред сградата на общинска администрация Трявна.

Заповядайте!