ОБЩИНА ТРЯВНА ОБЯВЯВА ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС „МАГИЯТА НА ДЕТСКОТО ПЕРО“ ПО ПОВОД МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ДЕТСКАТА КНИГА

март 22, 2023
Автор: Юлияна Цанева

image

ДЕТСКИЯТ ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС СЕ ОРГАНИЗИРА СЪВМЕСТНО С МЕСТНАТА КОМИСИЯ ЗА БОРБА С ПРОТИВООБЩЕСТВЕНИТЕ ПРОЯВИ НА МАЛОЛЕТНИ И НЕПЪЛНОЛЕТНИ И БИБЛИОТЕКАТА ПРИ НЧ „ПЕНЧО СЛАВЕЙКОВ 1871“ – ГР. ТРЯВНА 

Община Трявна съвместно с Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и библиотеката при НЧ „Пенчо Славейков 1871“ – гр. Трявна обявяват детски литературен конкурс по случай 2 април – Международен ден на детската книга. Надпреварата се провежда под надслов „Магията на детското перо“ и предоставя на участниците възможност за творчески приключения, разгръщайки пределите на въображението си пред белия лист хартия.

Литературният конкурс е за написване на стихотворение, приказка, разказ или есе на тема „Магията на детското перо“. Право на участие имат всички ученици, от учебни заведения на територията на Община Трявна, на възраст от 7 до 14 години.

Участниците ще бъдат разпределени в две възрастови групи:

  • I-ва възрастова група – ученици от 7 до 10 години;
  • II-ра възрастова група – ученици от 11 – 14 години.

Творбите трябва да бъдат написани специално за конкурса „Магията на детското перо“ и да не бъдат публикувани предварително. Задължително материалите трябва да бъдат придружени с информация за автора на произведението:

  • три имена;
  • учебно заведение;
  • навършени години;
  • адрес и телефон за връзка.

Краен срок за участие в детския литературен конкурс: 10 април 2023 год.

Материалите изпращайте на имейл адрес: yuliyana.tsaneva@tryavna.bg – Юлияна Цанева, специалист „Връзки с обществеността“, тел.: 0894414282.

Всички изпратени творби ще бъдат разгледани и оценени от тричленно жури. Резултатите ще бъдат обявени на сайта на Община Трявна и на двете официални FB страници на 13 април 2023 год. Отличените участници ще бъдат наградени от кметът на Община Трявна след великденските празници.

Пожелаваме успех на всички участници!