КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ТРЯВНА ОТНОВО УВЕДОМИ АПИ ЗА ОПАСНИ УЧАСТЪЦИ ПО РЕПУБЛИКАНСКИЯ ПЪТ КЪМ ДРЯНОВО И СЕЛО КРЪСТЕЦ 

март 22, 2023
Автор: Юлияна Цанева

image

ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ МЕСТНАТА ВЛАСТ АПЕЛИРА АГЕНЦИЯ „ПЪТНА ИНФРАСТРУКТУРА“ ЗА ИЗВЪРШВАНЕ НА СПЕШЕН РЕМОНТ НА РЕПУБЛИКАНСКИЯ ПЪТ 

През изминалата седмица кметът на Община Трявна отново постави пред Агенция „Пътна инфраструктура“ въпроса за компрометираното състояние на републиканския път III-609 в участъците към Дряново и село Кръстец и належащия ремонт, който държавната агенция трябва да извърши. Това е поредното официално писмо, което местната власт изпраща до директора на Областно пътно управление – гр. Габрово, с което сигнализира за влошеното състояние на пътната мрежа и ежедневните преподставки за пътно-транспортни произшествия, които се създават.

„Това е поредния сигнал, който изпращаме към Агенция „Пътна инфраструктура“ относно компрометираното състояние на републиканския път в участъка му от урбанизираната територия на Трявна до границата с Община Дряново и участъка от урбанизираната територията на Плачковци в посока село Кръстец.“ коментира кметът на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева.

Републиканският път III-609 е основният такъв, свързващ Община Трявна с Община Дряново. С годините, обаче, състоянието му се влошава и днес асфалтовата настилка, въпреки текущия ремонт през изминалата година е с множество неравности, дупки, мрежови пукнатини и кръпки, които затрудняват движението и застрашават живота на пътуващите по него. Същата ситуация се наблюдава и в участъка от Плачковци в посока село Кръстец.

„За упоменатите нередности, не веднъж при нас са постъпвали и множество сигнали от притеснени граждани, които също настояват за спешни мерки и ремонт на пътя. Като отговорна  институция, Община Трявна ще продължава да настоява и да търси решение от АПИ, с което да се сложи край на този изключително дългогодишен сериозен проблем!“ допълва още градоначалникът на Трявна.