ОБЩИНА ТРЯВНА ОБЯВЯВА ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС ПО СЛУЧАЙ МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ДЕТСКАТА КНИГА

април 2, 2024
Автор: Юлияна Цанева

image

Община Трявна съвместно с Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни обявяват детски литературен конкурс по случай 2 април – Международен ден на детската книга. И тази година темата на творческата надпревара е „Магията на детското перо“, с което отново ще предоставим възможност на всички желаещи да разгърнат творческия си потенциал върху белия лист хартия.

Литературният конкурс е за написване на авторско стихотворение, приказка, разказ или есе. Право на участие имат всички ученици, на възраст от 7 до 14 години, обучаващи се в учебни заведения на територията на Община Трявна – ОУ „Проф. Пенчо Н. Райков“ – гр. Трявна; СУ „Петко Р. Славейков“ – гр. Трявна; НГПИ „Тревненска школа“ – гр. Трявна и ОУ „Васил Левски“ – гр. Плачковци.

Участниците ще бъдат разпределени в две възрастови групи:

  • I-ва възрастова група – ученици от 7 до 10 години;
  • II-ра възрастова група – ученици от 11 до 14 години.

Творбите трябва да бъдат написани специално за конкурса „Магията на детското перо“ и да не бъдат публикувани предварително. Задължително материалите трябва да бъдат придружени с информация за автора на произведението:

  • три имена;
  • учебно заведение;
  • навършени години;
  • адрес и телефон за връзка.

Краен срок за участие в детския литературен конкурс: 19 април 2024 г.

Материалите може да изпращате на имейл адрес: tryavna@tryavna.bg за литературния конкурс „Магията на детското перо“. Допълнителна информация за конкурса ще получите на тел: 089 441 4282 – Юлияна Цанева, специалист „Връзки с обществеността“ при Община Трявна.

Всички изпратени творби ще бъдат разгледани и оценени от тричленно жури. Резултатите ще бъдат обявени на сайта на Община Трявна и на двете официални FB страници на 22 април 2024 г. Допълнително ще се свържем с отличените участници за дата, час и място на награждаване.

Пожелаваме успех на всички малки писатели!