ОБЩИНА ТРЯВНА ОСВЕЖАВА МАРКИРОВКАТА НА ПЕШЕХОДНИТЕ ПЪТЕКИ В НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА

септември 1, 2023
Автор: Юлияна Цанева

image

ПОЕТАПНОТО ОСВЕЖАВАНЕ НА ПЕШЕХОДНИТЕ ПЪТЕКИ В ОБЩИНА ТРЯВНА ТРАДИЦИОННО СЕ ИЗВЪРШВА В НАВЕЧЕРИЕТО НА ПЪРВИЯ УЧЕБЕН ДЕН И НАСТЪПВАНЕТО НА НОВИЯ ЕСЕНЕН СЕЗОН 

Община Трявна започна освежаване на пътната маркировка на пешеходните пътеки в Централните градски части на Трявна и Плачковци и в районите около детските градини и учебните заведения в двете населени места. Кампанията е традиционна и се извършва в навечерието на първия учебен ден и настъпването на новия есенен сезон.

„Реално работата по освежаване маркировката на пешеходните пътеки в населените места на територията на Община Трявна не е спирала и регулярно се стремим да обновяваме „зебрите“ в ЦГЧ, жилищните квартали и на всички места, където е необходимо, разбира се. В момента наблягаме на тези участъци в близост до детски градини и училища, тъй като новата учебна година наближава и безопасността на нашите деца е на първо място!“, коментира кметът на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева и подчерта, че общинските служители спазват всички законовоустановени изисквания по време на обновяването на пътната маркировка, като поставят съответните пътни знаци.

Поетапното освежаване на пътната маркировка в Централните градски части на Трявна и Плачковци продължава. Предстои освежаване и на пешеходните пътеки в кв. „Божковци“.