ОБЩИНА ТРЯВНА С НОВА КАМПАНИЯ ЗА РАЗДЕЛНО СЪБИРАНЕ НА ОТПАДЪЦИ

юни 6, 2023
Автор: Юлияна Цанева

image

ИНИЦИАТИВАТА С ЕКОЛОГИЧНА НАСОЧЕНОСТ СЕ ОРГАНИЗИРА ЗА ПОРЕДНА ГОДИНА ОТ МЕСТНАТА ВЛАСТ 

Община Трявна с нова кампания за разделно събиране на отпадъци от хартия, пластмаса и стъкло. Инициативата се организира за поредна година от местната власт и има екологична насоченост. В нея могат да участват всички граждани на територията на общината, които могат да предадат неограничено количество разделно събран отпадък.

„Всички ние знаем колко е важно да събираме разделно отпадъците от опаковките хартия, пластмаса, стъкло на продуктите, които консумираме в ежедневието си. Всички ние знаем и че ако събираме отпадъците разделно, те имат шанс за нов живот. Затова ние, от Община Трявна, се стараем всяка година да организираме подобни кампании с екологична насоченост, които преди всичко да ангажират населението и да дадат добър пример на нашите деца. Чистотата и грижата за околната среда, прекрасната ни природа и планетата Земя, като цяло е на на всички нас и аз искрено се надявам, че сме изградили до голяма степен едни добри и полезни навици относно правилното изхвърляне на генерирания от нас отпадък!“, коментира по повод новостартиращата еко кампания кметът на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева.

Под мотото „Да превърнем отпадъка в ресурс“, желаещите да се включат в кампанията могат да събират отпадъци от опаковки – хартия, пластмаса и стъкло. Задължително събраното количество трябва да бъде разделено по вид материал и предадено в обявения срок.

И тази година разделно събраните отпадъци ще бъдат предавани и събирани пред сградата на общинска администрация Трявна, ул. „Ангел Кънчев“ № 21 /откъм банкомата на ДСК/, според предварително изготвен график:

  • 29 юни 2023 год. /четвъртък/ от 09:00 ч. до 13:00 ч.
  • 30 юни 2023 год. /петък/ от 15:00 ч. до 18:30 ч.
  • 01 юли 2023 год. /събота/ от 09:00 ч. до 13:00 ч. 

Кампанията „Да превърнем отпадъка в ресурс“, инициирана от Община Трявна, ще раздаде поощрителни награди – изненади за определено количество разделно събран отпадък.

Очакваме Ви! Включете се сега!