ОБЩИНА ТРЯВНА ЗАПОЧНА ЗАСАЖДАНЕТО НА ЛЕТНИ ЦВЕТЯ В ГРАДА

май 17, 2023
Автор: Юлияна Цанева

image

Община Трявна започна традиционното лятно зацветяване в града. В сформираната бригада се включиха ръководството на Община Трявна; кметски наместници; служители на общинска администрация – Трявна и служители към общинско „Зелено“ предприятие, които през изминалия ден оформиха голяма част от цветните площи в града.

Със закупения посадъчен материал от 4 500 бр. бегонии, тагетиси, мушката, сакъзчета и други, бяха красиво зацветени фигурите пред сградата на Община Трявна; зелените площи в района на НЧ „Пенчо Славейков 1871“ – Трявна; Районен съд – Трявна; къщата на поп Йовчо; ул. „Крайбрежна“; паметника на Ангел Кънчев; паметен мемориал „Стена на храбростта“, както и саксиите на Часовниковата кула и Кивгирения мост.

Паралелно със засаждането на летните цветя, сформирана бригада боядиса и освежи съоръженията на детската площадка, намираща се в парка на Етнографския комплекс в Трявна.

Лятното зацветяване в Трявна и малките населени места ще продължи и през следващите дни. Продължават и дейностите по поддръжка чистотата и визията на града с миене на улици и тротоари в Централната градска част, което е сред основните приоритети на местната власт.