ОБЩИНСКОТО РЪКОВОДСТВО УВАЖИ ПАТРОННИЯ ПРАЗНИК НА ОУ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“ – ГР. ПЛАЧКОВЦИ

февруари 19, 2024
Автор: Юлияна Цанева

image

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ТРЯВНА И ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ТРЯВНА ЛИЧНО ПОЗДРАВИХА ДИРЕКТОРА НА ОСНОВНОТО УЧИЛИЩЕ В ГРАДА 

Днес основното училище в Плачковци, което десетилетия наред гордо носи името на своя патрон – Васил Левски, тържествено отбеляза патронния си празник. Официални гости на събитието бяха кметът и заместник-кметът на Община Трявна, председателят на Общински съвет Трявна, общински съветници, представители на Кметство Плачковци. В своето слово кметът г-н Денчо Минев заяви, че образователната институция уверено следва стъпките на Левски, чрез своите дела на висок успех и завиден просперитет през годините.

„Отправям признателност към Вас, към Вашите колеги и към всички възпитаници на ОУ „Васил Левски“ – гр. Плачковци за неуморния труд, съвместна работа и огромно желание, които ежедневно полагате в стремежа си да развивате и да поддържате нивото на високо образование в прекрасния ни балкански град. Неслучайно патрон на Вашето училище е Левски и аз Ви благодаря, че съхранявате, предавате и помните неговия завет“, допълни още кметът на Община Трявна.

Председателят на Общински съвет Трявна също отправи своите поздравления към директора на основното училище и подчерта пред всички присъстващи, че развитието на учебното заведение наистина е налице.

„ОУ „Васил Левски“ – гр. Плачковци е първо по класиране в Община Трявна на Национално външно оценяване за 7 клас и ние може само да се гордеем от този факт! Поздравления!“, сподели г-жа Златка Донева-Цанева.

Паметта на Апостола бе почетена с едноминутно мълчание, след което празникът премина с богато подготвена програма, представяща историята за живота на Васил Левски със стихчета, песни и образователна викторина. В нея участие взеха малчуганите от ДГ „Осми март“ – гр. Плачковци и възпитаници на основното училище в града.

Най-изявените ученици бяха наградени от директора на учебното заведение за своите постигнати високи отличия, положен труд и старание в училищни и извънкласни дейности.

*Всички снимки от събитието ще откриете на официалните ни FB страници – „Община Трявна“ и „Денчо Минев – Кмет на Община Трявна“.