ПЪРВИ КОНКУРС ЗА НАЙ-ГОЛЯМА МАРТЕНИЦА ОБЯВЯВА ОБЩИНА ТРЯВНА

февруари 12, 2024
Автор: Юлияна Цанева

image

ПОБЕДИТЕЛЯТ ЩЕ ГРАБНЕ ГОЛЯМАТА НАГРАДА ОТ 150 ЛЕВА ЗА СВОЕТО ТВОРЧЕСТВО И ПОЛОЖЕН ТРУД В ИЗРАБОТВАНЕТО НА ТРАДИЦИОННИЯ МАРТЕНСКИ СИМВОЛ

Наближава 1-ви март – един от най-любимите празници на малки и големи. Денят, в който традиционно се закичваме с мартенички и си пожелаваме да бъдем бели и червени, румени, засмени. По този повод за първа година Община Трявна обявява конкурс за най-голяма мартеница.

Няма ограничения във възрастовата граница или във вида на използвана техника при изработване на мартениците. Единствено трябва да бъдат не по-малки от 50 сантиметра. В конкурса могат да участват само жители от Община Трявна, които могат да се включат както индивидуално, така и колективно.

Осигурени са три големи парични награди: I място – 150 лв., II място – 100 лв. и III място – 50 лв., които ще бъдат раздадени на отличените от кмета г-н Денчо Минев. Мартениците на всички участници ще бъдат окичени на 1-ви март и ще красят Централната градска част на Трявна.

Творбите ще бъдат приемани до 17:00 ч. на 27 февруари 2024 г. /вторник/ на „Информация“ в сградата на общинска администрация Трявна – ул. „Ангел Кънчев“ 21, гр. Трявна.

Изработените мартеници трябва да бъдат придружени с три имена на автора, възраст, телефон за обратна връзка и институция, ако участието е колективно.

Награждаването ще се състои на 29 февруари 2024 г. /четвъртък/. Допълнително ще се свържем с всички участници за уточняване на място и час на връчване на определените отличия.

Приканваме Ви да развихте Вашето творческо въображение и да ни изненадате с големи и автентично изработени бяло-червени мартеници!