СТО ОГНЕНИ ФЕНЕРА ЩЕ ОЗАРЯТ НЕБЕТО НАД ТРЯВНА В ДЕНЯ НА ВЛЮБЕНИТЕ

февруари 12, 2024
Автор: Юлияна Цанева

image

СВЕТЕЩИТЕ ФЕНЕРИ ЩЕ БЪДАТ РАЗДАВАНИ НА ВСИЧКИ ВЛЮБЕНИ И ЖЕЛАЕЩИ ДА СЪПРЕЖИВЕЯТ ЕМОЦИЯТА НА ПРЕДСТОЯЩИЯ ПРАЗНИК 

Община Трявна с поредна инициатива за Деня на влюбените 14 февруари, която е и част от обявената Седмица на виното и любовта в Трявна. Сто броя светещи фенера ще се издигнат в небето над възрожденския ни град и ще допринесат за още по-романтичната и бляскава атмосфера на предстоящия празник. Събитието ще бъде открито от кмета г-н Денчо Минев, който ще поздрави всички присъстващи по повод Свети Валентин и Трифон Зарезан.

Фенерите ще полетят от старинния площад „Капитан дядо Никола“ в 19:00 ч., с което приканваме всички влюбени двойки, семейства, жители и гости на града да се включат в инициативата и заедно с тях да ги пуснем високо в небето. Вярва се, че по този символичен начин се сбъдват желания и се закриля любовта между двама влюбени, които са готови да слеят съдбите си в една.

За празника ще бъде осигурена почерпка с вино, което ще бъде раздавано на място на всички присъстващи по време на събитието.

Всеки, който желае ще може да си направи снимка за спомен и на нашата романтична пейка-сърце, която е разположена на фона на старинния площад и Часовниковата кула в Трявна.

Заповядайте! Очакваме Ви!