ПОВОД ЗА ГОРДОСТ: 33 ДЕЦА ОТ ТРЯВНА БЯХА ОТЛИЧЕНИ НА ОЛИМПИАДА ПО МЕНТАЛНА АРИТМЕТИКА В ТРОЯН

декември 11, 2023
Автор: Юлияна Цанева

image

ЗАМЕСТНИК-КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ТРЯВНА БЕ ЧЛЕН В ПРОВЕРЯВАЩАТА КОМИСИЯ, КОЯТО ОЦЕНИ ПОСТИГНАТИТЕ РЕЗУЛТАТИ ОТ ДЕЦАТА 

Трявна отново показа, че има с какво да се гордее и тук наистина се раждат и израстват едни умни и талантливи деца, които развивайки се прославят възрожденския ни град в различни сфери от нашия живот. Доказателство за това е последната изява на тревненските малчугани, които взеха участие на Олимпиада по Ментална аритметика, която се проведе на 09 декември 2023 г. в Троян. Надпреварата бе организирана от Школата за неформално образование в града-домакин на събитието и събра общо 63 деца от различни възрастови групи – 33 от Трявна и 30 от Троян.

Заместник-кметът на Община Трявна бе сред оценяващите в сформираната комисия и изрази силното си впечатление от уменията, които децата ежедневно развиват с менталната аритметика и отличните резултати, до които довежда подобен тип обучение.

„По време на олимпиадата децата демонстрираха изключителна бързина, точност и логическо мислене, които са развили, благодарение на менталната аритметика и аз мога само да ги поздравя! Тях и техните родители за подкрепата и желанието им Трявна наистина да има едни умни, можещи и образовани млади хора! Защото те са нашето бъдеще! Изказвам благодарността си и на г-жа Елка Павлова, която полага изключителни усилия в обучението на подрастващите и резултатите от нейната работа в Образователен-арт център МАЕ Трявна наистина са видими!“, сподели още инж. Жасмина Лазарова.

„Най-голямата награда за нас с г-жа Мария Лазарова е да виждаме резултатите и щастливите усмивки на децата и техните родители! Една вълнуваща олимпиада събра 63 деца от Трявна и Троян, които премериха ум и творчески талант помежду си! Всички деца показаха най-доброто от себе си! Как да не сме щастливи! Благодарим Ви, мили деца, за усилията, които положихте и на Вас родители за подкрепата и помощта, която ни оказвате!“, написа в официалната FB страница на Образователен-арт център МАЕ Трявна г-жа Елка Павлова.

Всички деца бяха наградени с призови златни, сребърни и бронзови медали и грамоти за своите знания по време на олимпиадата. Първите 10 отличени получиха допълнително и купи, като 5 от тях грабнаха децата от Трявна. Малчуганите бяха поздравени от кметът на Община Троян г-жа Донка Михайлова, която също изрази своите силни впечатления и благодари на организаторите за провеждането на подобен тип образователна надпревара по ментална аритметика в балканския град. Домакин на следващото издание на олимпиадата по МАЕ през 2024 г. ще бъде Трявна.

*Менталната аритметика става все по-популярна, защото не само спомага за подобряване на математическите умения, но и е ключова за интелектуалното развитие и формиране на логическата мисъл. Развиването на креативността, стратегическото мислене и способността за решаване на различни проблеми са в основата на формирането на младите умове.

Община Трявна още веднъж поздравява всички участници за достойното представяне и демонстрирани знания и им пожелава още много бъдещи успехи в света на менталната аритметика с игри и забавления!

Снимки: Образователен арт-център МАЕ Трявна, СУ „Петко Р. Славейков“