ПОЗДРАВЛЕНИЕ НА КМЕТА НА ОБЩИНА ТРЯВНА ПО СЛУЧАЙ 6 МАЙ – ГЕРГЬОВДЕН!

май 6, 2023
Автор: Юлияна Цанева

image

Уважаеми съграждани,
Скъпи дърворезбари, военнослужещи, овчари, 

Честит празник!

За мен е изключителна чест и удоволствие, че мога да Ви поздравя по случай днешния 6 май – денят, в който отбелязваме професионалния празник на дърворезбарите, военнослужещите, овчарите! Денят на храбростта и Българската армия! Гергьовден!

Храмов празник на тревненската църква „Св. Георги“ и на всички българи, гордо носещи името „Георги“ и неговите производни! Честити да сте! Здрави, закриляни и благословени!

Изключителна чест и удоволствие е, че мога да поздравя всички бивши и настоящи преподаватели и възпитаници на Национална гимназия за приложни изкуства „Тревненска школа“ и да отправя своите най-искрени пожелания по случай техния празник, днес!

Благодаря Ви, че Вие сте съвременните последователи на първата и най-стара възрожденска Тревненска художествена школа у нас и предавате своите знания и умения на днешното поколение! Че не спирате да вдъхновявате младите хора и не спирате да развивате техните заложби, дадености и възможности. Благодаря Ви, че работите не само с ръцете си, но и със сърцето си, и Вашето дело остава видимо за всички нас, навсякъде около нас! Благодаря Ви, че продължавате гордо да прославяте утвърденото име на Трявна като средище на занаят, традиции, бит и култура!

6 май е и Ден на храбростта! Професионален празник на Българската армия! Денят, в който отдаваме заслужена почит към всички военнослужещи, които приемат професията си не като задължение, а като призвание да служиш в името на Родината си! Призвание, което учи на дисциплина, последователност и решителност! Призвание, което с гордост следва завета на предците ни! Пожелавам Ви да бъдете здрави, „Св. Георги Победоносец“ да Ви закриля и съм убедена, че ще продължавате да изпълнявате професионалния си дълг все така сърцато, отдадено и допринасящо за просперитета на Българската армия и България!

Нека „Св. Георги“ донесе здраве, берекет и плодорие и на всички, Вас – земеделци и скотовъдци и бди над Вас и Вашия поминък!

Честит празник!

С уважение,

Силвия Кръстева
Кмет на Община Трявна