ПОЗДРАВЛЕНИЕ ПО СЛУЧАЙ ДЕНЯ НА БЪЛГАРСКАТА ОБЩИНА – 12 ОКТОМВРИ

октомври 12, 2023
Автор: Юлияна Цанева

image

Уважаеми общински съветници,
Скъпи колеги,
Уважаеми съграждани,

Заместник-кметът на Община Трявна г-жа Стеляна Бонева и целият екип на общинска администрация Трявна имат удоволствието да Ви поздравят по случай днешния празник на българската община и местното самоуправление – 12 октомври. Пожелаваме Ви да бъдете здрави, все така отдадени в името на общинските дела и все така водени от призванието да работите за благото на местното население.

Дълбокият смисъл на идеята за местно самоуправление е заложена още в първата демократична конституция, а на тази дата през 1882 година е публикуван и първият Закон за общините и градското управление у нас. 141 години по-късно ролята на българската община е все така важна за развитието на едно общество, особено когато то зависи от обединението на местната власт – изпълнителната и законодателната.

Днес, Община Трявна е със стабилно изградена административна структура, обединяваща на едно място млади и амбициозни експерти и специалисти, професионалисти с дългогодишен опит в своята сфера и най-вече отговорни хора, които ежедневно доказват своята ангажираност към проблемите на местното население и тяхното решаване.

Денят на българската община и местното самоуправление е повод да отправим своята признателност към нашите предшественици и да изразим своята благодарност към всички колеги – кметове и кметски наместници, общински съветници, общински служители и всички работещи в общинските структури и дейности.

Пожелаваме Ви още веднъж да бъдете най-вече здрави, удовлетворени от Вашата нелека работа и вдъхновени да продължавате развитието на нашата прекрасна община!

Честит празник!