ПРОЕКТИ ЗА НАД 7 МИЛИОНА ЛЕВА ВЛИЗАТ ОТ ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ В ОБЩИНА ТРЯВНА

февруари 16, 2024
Автор: Юлияна Цанева

image

Г-Н ДЕНЧО МИНЕВ БЕ СРЕД ПЪРВИТЕ КМЕТОВЕ, КОИТО ПОДПИСАХА СПОРАЗУМЕНИЯ ЗА ФИНАНСИРАНЕ С МИНИСТЪРА НА РЕГИОНАЛНОТО РАЗВИТИЕ И БЛАГОУСТРОЙСТВОТО 

Община Трявна е с одобрено финансиране по четири проекта за над 7 милиона лева от инвестиционната програма за общински бюджети на държавата през 2024 г. Това стана ясно в средата на тази седмица при подписването на първите споразумения в Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

„Само три месеца след встъпването ни в длъжност като нови ръководни лица на Община Трявна, резултатите от нашата работа са вече налице и първите проекти са факт! Обектите, чиито споразумения за финансиране подписах с министър Цеков, са стратегически и тяхното реализиране ще реши дългогодишни проблеми на хората, свързани с лоша инфраструктура и липса на водоснабдяване по места“, коментира кметът г-н Денчо Минев и допълни, че Трявна може много повече.

Финансиране ще бъде осигурено за извършване на ремонт на участъци от общинския път Трявна – село Престой и село Престой – село Бахреци, както и за изготвяне на технически проект за общинския път Станчов хан – Бъзовец – Кръстец.

Над милион и двеста хиляди лева ще бъдат инвестирани за водоснабдяване в местността Данова поляна и Вареницата в Трявна. Ще бъде изградена водопроводна мрежа, обслужваща живущите в района на полигона в града, бившия семеен хотел „Престола на Мария“, къща за гости „Иванини къщи“ и други близки имоти.